Hemşire'yi darp edene 10 ay hapis cezası

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 05 Kasım 2010 13:37, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:01

Ankara Atatürk Hastanesi Ortopedi servisinde görevli hemşire Ş.A'yı hasta yakını darp etti.

Görevli hemşirenin açıklamaları söyle: Suç tarihinde Hastane de Ortopedi servisinde nöbetçi hemşire olarak görevdeydim. P.A'nın annesi de bu serviste hasta olarak yatmaktaydı. P.A sürekli huzursuzluk çıkarttığını bu nedenle görevliler birbirlerini uyardıklarını olay günü 21.30 sularında P.A'nın annesinin odasında tansiyonunu ölçtüğünü ardından P.A'nın yanıma gelerek hakaret ettiğini çıkan tartışmanın ardından P.A yumrukla kendisine vurduğunu ve P.A'nın annesinin üzerine düştüğünü, bu şekilde çenesinin çıktığını ve yaralandığını, sanıktan şikayetçi olduğunu belirtmiştir.

Dinlenen sanıklardan P.A'nın annesi olayı görmediğini söylemiştir. Fakat Hastane doktoru verdiği ifade de şu açıklamalarda bulunmuştur: Odadan sesler gelmesi üzerine odaya girdiğini ve sanık P.A'nın hemşireyi sıkıştırdığını 'sen bunu yapacaksın sen bunu edeceksin' gibi sözler sarf ettiğini hakaretlerin büyümesi üzerine araya girmeye çalıştığını fakat hasta olan kişinin kızı yumruk attığını ve hemşirenin yere yıkıldığını gördüm yaptığım muayene neticesinde hemşirenin çenesinin yerinden çıktığını anladığını şeklinde açıklamalar da bulundu.

Görülen dava neticesinde sanık P.A'ya 10 ay hapis cezası verilmiştir. Ancak sanığın geçmişinde sabıkası bulunmadığından dolayı verilen hapis cezası 6000 TL para cezasına çevrilmiştir.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber