Kılıçdaroğlu, kurultaysız çözüm arayışına girdi

Kaynak : Zaman
Haber Giriş : 06 Kasım 2010 09:33, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

HABİB GÜLER

CHP'de yaşanan kavgayı en az hasarla atlatmak isteyen Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu, sorunları olağanüstü kurultaya gitmeden çözmenin yollarını arıyor.

Kılıçdaroğlu önceki gün akşam saatlerinde yaklaşık 70 milletvekili ve 40 PM üyesi ile bir araya geldi. Partideki birlik ve beraberliği bozmadan genel seçimlere gidilmesi gerektiğini vurguladı. CHP lideri, dün evinden çıkarken önceki güne oranla daha rahattı. Gazetecilerin seçimli kurultay düşünüp düşünmediğine yönelik sorusuna "Böyle bir şey söz konusu değil." diyerek cevap verdi. Ancak tüzük doğrultusunda delegenin salt çoğunluğunun imzasının bulunmasında kurultaya gitmek gerektiğine işaret ederek, "Örgütümüz isterse seçimli kurultay olur." dedi. Genel Başkan Kılıçdaroğlu, sabah 10.30 sularında yeni Merkez Yönetim Kurulu (MYK) üyeleriyle üçüncü kez bir araya geldi.

Parti yönetiminden tasfiye edilen eski Genel Sekreter Önder Sav ise hızla güç kaybediyor. Krizin ilk günü PM'nin yüzde 75'ini yanında toplamayı başaran Sav'ın çevresindeki halkanın 35 kişiye kadar düştüğü belirtiliyor. CHP Genel Merkezi'nin 14. katında çalışmalarını sürdüren Önder Sav ve arkadaşları, güç kaybına rağmen seçimli olağanüstü kurultay toplamanın yollarını arıyor. CHP tüzüğüne göre, bunun için yaklaşık bin 250 delegenin yarısından bir fazlasının imzası gerekiyor. Sav ve ekibi, bunu başaramasa bile en azından delegenin yüzde 20'sinin desteğini alarak 'tüzük kurultayı' çağrısı yapmak istiyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber