7 kopyacı, TRT'ye başvurdu

Kaynak : Vatan
Haber Giriş : 06 Kasım 2010 10:06, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

KPSS'nin iptal edilmesine neden olanlardan Başvurularda, Bayındırlık Bakanı Mustafa Demir, 119 net yapan H.A.'ın referansı oldu. KPSS'de 120 tam net yapan 7 kişi TRT'nin 18 Ekim ve 1 Kasım arasında çeşitli meslek gruplarından açtığı 185 kişilik personel alımına başvurdu.

Ankara'dan A.S., H. A., H. İ. B., T. T. T., İstanbul'dan M. S. G., Kahramanmaraş'tan B. G. ve İzmir'den H. B., KPSS'de Genel Kültür ve Genel Yetenek bölümlerinden aldıkları P3 puanıyla TRT'ye başvurdular.

Sınıf Öğretmenliği mezunu T. T. Tosun 95, Sınıf Öğretmeni H. B. 88, Türkçe Öğretmeni H. İ. B. 91, Moda Tasarımı mezunu M. S. G. 80, Fizik mezunu H. A. 92 ve Elektrik Elektronik Mühendisliği mezunu B. G. 83 puanla Yapım-Yayın Görevlisi kadrolarına başvururken, Türk Dili ve Edebiyatı mezunu A. S. 88 puanla Spikerliğe başvurdu.

Skandal başvurularda en çarpıcı nokta ise kopya çektiği iddia edilen Ankara'dan H. A. adlı adayın referansında Bayındırlık ve İskan Bakanı Mustafa Demir'i göstermesi. Eşi S. A. ile birlikte KPSS'de kopyacı çiftler oldukları iddia edilen H. A.'ın, TRT'ye başvurusunda daha önce hangi kurumlarda çalıştığını da belirttiği ortaya çıktı. Buna göre Gazi Üniversitesi Fizik bölümü mezunu olan A., 2000 ile 2003 yılları arasında Özel Maltepe Dershaneleri'nde çalıştı. 2003'ten beri de Ankara'daki Özel Samanyolu İbrahim Avcı İlköğretim Okulu'nda çalışıyor.

Vatan gazetesinde yer alan habere göre, öte yandan Türkçe Öğretmeni H. İ. B.'a da AKP Sivas Milletvekili Osman Kılıç'ın referans olduğu ortaya çıktı. Ulaşılan A. S. adlı aday, itirafta bulunarak Pazar günü gerçekleştirilen KPSS'nin Eğitim Bilimleri sınavına kendisi gibi 120 net yapan eşi N. S. ile birlikte girmediklerini söyledi. S., bunun nedeni olarak zorunlu olarak İstanbul'da girmeleri gerektiğini bu nedenle sınava girmekten vazgeçtiklerini söyledi.

TRT'ye neden başvurdunuz sorumuza ise imkanları daha iyi cevabını veren S. şöyle konuştu: ?Daha iyi bir yere geçmek için TRT'ye başvurdum. Şu anda özel bir bankada ayda 1600 TL'ye çalışıyorum. Ama TRT'ye geçersem 2 bin TL'den daha yüksek aylık alacağım.?

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber