Eğitim sendikalarından okulda fişleme olayına kınama

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 10 Kasım 2010 13:47, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Erzurum'da Milli Güvenlik dersine giren subayların öğretmen ve öğrencilerin yanı sıra velileri fişlediği iddia edildi. Basına yansıyan fişleme olayına Erzurum'daki eğitim sendikaları temsilcileri tepki gösterdi. Türk Silahlı Kuvvetleri mensuplarının içinden çıktığı toplumun milli ve manevi değerlerini küçümsemesi, dini değerlere saygı duyan öğretmen ve öğrencilerin yanı sıra velilerin fişlenmesi kınandı.

Memur Sen'e bağlı Eğitim- Bir- Sen Şube Başkanı Zinnur Şimşek, okullarda yaşanan fişleme olayını basından öğrenip üzüntü yaşadığını söyledi. Şimşek, özellikle 28 Şubat sürecinde milli güvenlik dersine giren bazı subayların, fişleme yaptığına dair tahminlerinin bulunduğunu ifada etti. İmam Hatip Liseleri dahil bir çok okul ve öğrencilerinin 'gestapo' zihniyetiyle gözetlenip, fişlenmesinin kınanacak bir tavır olduğuna dikkat çeken Şimşek,"Fişleme olayı çok üzücü ve can sıkıcı olay. Milli Güvenlik derslerine görevlendirilen bazı subayların asıl dertlerinin,devletin milli güvenliğiyle ilgili ders vermek değil, okullardaki dini içerikle oluşum ve eylemleri üstlerine rapor etmek olduğunu tahmin ediyorduk biz. Peygamber sevgisini, fişleme konusu yapan bu insanların dinden, milletin kanaatlerinden, adet ve geleneklerinden, manevi yapısından uzak olduğunu gösteriyor. Peygamber sevgisine tahammül edemeyen bir mantığın bizi buraya kadar getirdiği gerçek." dedi.

Şimşek, fişlenen öğretmenlerin okullarına getirdiği gazete ve dergilerin yasak yayın olmadığının ve bunların toplumun geniş kesimleri tarafından okunduğuna da dikkat çekerek, "Milli Güvenlik dersine giren subay öğretmenler öğretmenlerin, okul idarecilerinin okuduğu yayın organlarının yasak unsuru oluşturmadığını bilmemeleri, halktan ve halkın değerlerinden ne kadar uzak olduklarını göstermesi üzücü ve düşündürücü bir olay. Bu fişlemelere emir veren ve uygulayanları şiddetli kınıyoruz. Okulları adeta 'gestapo' gibi gözetleyen bu uygunsuz anlayış son bulmalı. Milli Güvenlik derslerine askerlerin girmesi önlenmeli." şeklinde konuştu.

FİŞLEME ÇOK YANLIŞ BİR UYGULAMA

Okullarda fişleme olayının yanlış ve kabul edilebilir bir olay olmadığına değinen Türk Kamu Sen Erzurum İl Temsilcisi ve Türk Eğitim Sen Şube Başkanı Müfit Bayraktar, söz konusu olayın üzüntü verici olduğunu anlattı. Bayraktar, Milli Güvenlik Dersine giren bazı subayların art niyetli olarak fişleme yapmış olabileceğini iddia ederek, "İslama ve dine pranga vurulamaz. Türk ordusunun subayları içinden çıktığı milli ve manevi değerlere bu kadar yabancı olamaz. Fişleme olayı bir kaç okulda gerçekleşmiş. Bu çok düşündürücü. lköğretimde Kur'an-ı Kerim dersi zorunlu olmalı. Okullarda fişleme olayı yanlış bunu Türk Silahlı Kuvvetleri'nin geneline mal etmek de bence çok yanlış." diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber