İstanbul'un vekillerine polise destek çağrısı

Haber Giriş : 17 Mart 2005 11:23, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İstanbul'un iktidar ve muhalefetine mensup 69 milletvekiline son günlerde artan kapkaç ve hırsızlığa karşı polisin daha iyi mücadele verebilmesi için destek çıkılması istendi.

İstanbul'un iktidar ve muhalefete mensup 69 milletvekiline haberx yazarı Boran'dan ilginç bir çağrı var. Hırsızlık ve kapkaç'dan adeta insanların sokağa çıkmaya korktuğu İstanbul'da polise morel olması için İstanbul milletvekillerinin polis ve Jandarma bölgelerinde "huzur operasyonları" yapması istendi. İşte o yazı:

Milletin vekilliği kolay değil. Millet adına ihale, tayin, terfi, VİP, kredi talep ettiğini söyleyen milletvekilleri artık Millet adına olaylara el koysun. Kapkaç, Hırsızlık, Gasp olaylarının bitmesinde samimi iseler bunu seçmenlerine ispat etsinler..

İstanbul'da 1. 2. ve 3. seçim bölgesinden CHP ve AKP'li milletvekilleri var. Bunlar arasında,İçişleri Bakanı Abdulkadir Aksu, Sanayi Bakanı Ali Coşkun, Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, Kadından mesul Devlet Bakanı Güldal Akşit , Maliye Bakanı Kemal Unakıtan, Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı M. Ali Şahin, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Murat Başeskioğlu da var.

Başbakan ve AKP Genel Başkanı zaten İstanbul'lu. Siirt'ten seçilmiş olsa da. Yani Bakanlar Kurulunun ağır topları İstanbul milletvekili. İstanbul seçmeni gasp, hırsızlık, kapkaç, oto soygunu ve kaçırılması, işyeri soygunlarından bıktı. Polis ise bir acayip kanunlar yüzünden "ÇARESİZ" Millet adına her türlü makam ve mevkiyi arayıp, acayip taleplerde bulunan İstanbul'lu vekiller sokaklarda asayişin sağlanmasında samimi ise, bunu ispat etsin. CHP'li ve AKP'li ayırım yapmadan herkes kendi bölgesinden polisle operasyona başlasın.

Her gece seçim bölgelerinin değişik yerlerinde, polisin giremediği iddia edilen sulukule, Beyoğlu'nun bazı bölgeleri, hacı hüsrev semtlere polis ekipleriyle birlikte, operasyonlar , genel aramalar, kimlik kontrolleri yapsınlar. Polis'e moral vererek şüphelileri ve bu işe sebep olanları tek tek, göz altına aldırıp sorgulasınlar. Tutuklanmalarını canlarının yanmalarını sağlasınlar!..

Yani 3 Kasım'da oy toplayıp, soğuk, kar, kış demeden oy istedikleri sokaklara insinler!.. Bellerindeki ruhsatlı silahların hakkını versinler!! Vekillik ve İstanbul'dan seçilip Bakan olmaya layık olsunlar.. Kapkaçcı, hırsız ve gasp çetesi liderlerinin ve elemanlarının evlerini basıp teker teker sorgularına katılsınlar. İstanbul'da hırsızların, alçakların başlarına bela olduklarını göstersinler. Bu mesajı verip, seçmenin huzurunu sağlasınlar.

İstanbul ancak böyle huzura kavuşur. Bu işi İstanbul milletvekilleri başlatsın, diğer vilayetlerin vekilleri takip etsin.. Eğer vekiller seçmenin can ve mal güvenliğini sağlayamıyorsa, seçmen artık bir daha onları seçmesin..

İstifa eden CHP ve AKP'li bir iki vekil var. Onlarda bağımsız vekil olarak aynı operasyonları başlatsın. Polis le Jandarma ile omuz omuza, huzur operasyonları yapsın.

Bazı CHP'li Vekiller: Mehmet Sevigen, Berhan Şimşek, Ali Topuz, Onur Öymen, H.Fehmi Güneş, Kemal Derviş, Sıdıka Aydoğan, Şükrü Elekdağ, Kemal Kılıçdaroğlu,

AKP'li bazı milletvekilleri: Zeynep Karahan Uslu, Hüseyin Besli, Nevzat Yalçıntaş, Yahya Baş

İstanbul sokaklarına ya namuslu insanlar ve Devlet hakim olacak. Yada hırsızlar, gaspcılar,tinerciler bu caddelerde huzur bozup, hüküm sürecek...

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber