DSİ çalışanları iş bırakma eylemi başlattı

Kaynak : Bugün
Haber Giriş : 11 Kasım 2010 11:41, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Devlet Su İşleri (DSİ) Bursa 1. Bölge Müdürlüğü'nde çalışan KESK'e bağlı Enerji Sanayi ve Maden Kamu Emekçileri Sendikası (ESM) üyesi işçiler, 'Ek Ödeme Eşit Olsun' talebiyle iş bıraktı.

DSİ önünde toplanan işçiler adına açıklama yapan ESM Şube Müdürü Uğur Üçöz, bugün TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda Çevre ve Orman Bakanlığı ile Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanlığının 2011 yılı bütçe görüşmelerinin yapılacağını hatırlattı. Farklı bakanlığa bağlı kurumlarda aynı işi yapan emekçilere yapılan ek ödemelerin eşit olmasını talep ettiklerini belirten Üçöz, bu konuda toplanan dilekçeleri milletvekilleri ve siyasi partilere gönderdiklerini kaydetti.

Geçtiğimiz hafta Türkiye genelinde bir saatlik oturma eylemi yaptıklarını vurgulayan Üçöz, şöyle konuştu: "Aslında sorunun çözümü kolay. Çalışanlar arasında eşit işe eşit ücret ödenmesini sağlamak amacıyla TBMM'den bu konuda yetki ala bakanlar kurulunun bu yetkisini kullanması yeterli olacaktır. Ek ödemelerde, en yüksek devlet memuruna maaşının yüzde 200'üne kadar artırma yetkisi olan siysasi iktidar, bu yetkisini kullanarak eşit işe eşit ücret politikası ile hiçbir ayrım yapmadan kadrolu, 4/b, 4/c ve sözleşmeli olarak çalışan biz emekçilere hak ettiğimiz ek ödemelerin ödenmesini sağlamaya çağırıyoruz."

Üçöz, taleplerinin karşılanması amacıyla bugün bütün Türkiye genelinde iş bırakma eylemi yaptıklarını sözlerine ekledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber