Askeri okullarda okumayı düşünen gençlerin merak ettiği sorular

Kaynak : Vatan
Haber Giriş : 20 Kasım 2010 12:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Askeri okullarda okumayı düşünen gençlerin, öncesinde merak ettiği konular, komutanları şaşırttı

Levent İÇGEN / VATAN ANKARA

Hava Harp Okulu'na başvuru yapmak isteyen gençlerin merak ettikleri konulara ilişkin soruları, okul yetkilileri tarafından cevaplandırıldı. Harbiye adaylarının soruları ve Harp Okulu tarafından sorulara verilen yanıtlar, Hava Harp Okulu Dergisi'nde yayımlandı. İşte o sorular ve yanıtları...

Harbiyeli olmak istiyorum, saçımı ne kadar uzatabilirim!

Boyum 1.63. Başvuruda bulunabilir miyim?

Seçim Temmuz ayında. O zamana kadar 1-2 cm uzayabileceğinizi düşünüyorsanız, boyunuzu 1.65 cm diye belirtip başvurunuzu yapın. Ancak seçim aşamalarında boyunuzun 1.65 cm'in altında olduğu tespit edilirse elenirsiniz.

Ameliyatla düzeltilmiş göz bozukluğu, sağlık aşamasında sorun olur mu?

Göz bozukluğu ameliyatla düzeltilmiş bile olsa uçuş sırasında adayın sağlığını olumsuz etkileyeceğinden sağlık aşamasında elenme nedenidir.

Hava Harp Okulu'nda yatakhaneler nasıldır?

Hava Harbiyelerin yoğun tempolu faaliyetler sonrası istirahat ettiği ve ders çalışabildiği yatakhaneler, üç ayrı binada konuşlanmıştır. Yatakhanelerde yatak, çalışma gurubu ve soyunma dolabından oluşan üniteler kullanılmaktadır. Bayan öğrencilerin yatakhane katı erkek öğrencilerden ayrıdır.

Odalarda kaç kişi kalıyor?

Ayrı binalardaki odalar farklı olduğu için odalarda 2 ila 6 kişi kalabilmektedir.

Yatakhanelerde neler bulunabilir?

Yatakhanelerde askeri ve sivil malzemeler bir düzen halinde dolaplara yerleştirilmektedir. Her öğrenci kendi kişisel bilgisayarını getirebilmektedir. Yatakhane katında 24 saat internet mevcut olup, yatakhane kullanım saatlerinde öğrenciler bilgisayarlarını kullanabilmektedirler. Ayrıca walkman, CD çalar ve cep telefonu da getirebilmekte ve yatakhane bölgesinde kullanabilmektedirler.

Aday öğrenciyken saçlarımız ne kadar kesilecek?

Aday öğrenciyken saçlar okul standartlarında kesilir. Yoğun tempolu bir eğitime tabi olunduğu için kişisel temizlik ve sağlık açısından saçların kısa olması uygun olacaktır

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber