Öğrenciler Çanakkaleyi biliyor mu?

Haber Giriş : 18 Mart 2005 10:19, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Çanakkale zaferinin 90. yıldönümünde öğrencilerin Tarihin en şanlı bu zaferini ne kadar bildikleri yönünde araştırma yapıldı. Sonuçlar vahim.
Çanakkale'nin geçilmez olduğunu bütün dünyaya ispat eden atalarımız, torunları tarafından tanınmıyor. Bunun en acı örneğini, bir resim yarışması ortaya koydu.

İzmir'deki Çanakkale Şehitleri Tanıtım ve Araştırma Derneği tarafından düzenlenen ?Çanakkale Şehitlerini Tanıma' isimli yarışmaya 100'ü aşkın okuldan katılan bin 500 civarında resmin 150'sinde ?Truva Atı' çizildi. Şiir ve kompozisyon yarışmalarında da benzer durumlar yaşandı.

250 binin üzerinde şehit verdiğimiz Çanakkale'nin öğrenciler tarafından bilinmemesinin acı bir gerçek olduğunu belirten Çanakkale Şehitleri Tanıtım ve Araştırma Derneği Başkan Yardımcısı İbrahim Çelik, ?Çanakkale Savaşı'nın üzerinden 90 sene geçmiş olmasına rağmen unutulmuş olması düşündürücüdür. 3 bin sene önceki bir savaşla ilgili her türlü ayrıntı ise yazılıyor ve çiziliyor.? dedi. Truva filminin çocukların bilinçaltında yer ettiğini söyleyen Psikolojik Danışman Fatih Kalkınç da, tarihimizi sinema ve çizgi filmlerle çocuklara ulaştırmamız gerektiğini vurguladı.

zaman

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber