Ortaöğretim KPSS'de, ÖSYM adaylara su vermeyecek

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 23 Kasım 2010 08:18, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

KPSS Ortaöğretim/Önlisans Sınavı, 28 Kasım Pazar günü yapılacak. ÖSYM, adaylara sınav esnasında içecek su temin edilmeyeceğinden, adayların şeffaf şişede içecekleri suyu sınava getirebileceklerini duyurdu.

KPSS Ortaöğretim /Önlisans Sınavı 2 milyondan fazla ortaöğretim ve yaklaşık 500 bin önlisans adayının başvurusu ile 28 Kasım Pazar günü, sabah ve öğleden sonra olmak üzere 153 sınav merkezinde yapılacak.

ÖSYM tarafından yapılan yazılı açıklamada, daha önce kamuoyuna ilan edilen sınav güvenliğini iyileştirmeye yönelik tedbirlerin bu sınavda da uygulanacağı duyuruldu. Bu nedenle, adayların sınava ilişkin duyuruları dikkatli biçimde okuyup sınava sade bir kıyafetle, sadece Sınava Giriş ve Kimlik Belgesi, Özel Kimlik Belgesi ve son altı ay içinde çekilmiş bir adet vesikalık fotoğraf ile tüm metal ve elektronik cihazdan arınmış olarak gelmesi istendi.

Sınavda, adayın Sınava Giriş ve Kimlik Belgesine ilave olarak adayın kimliğini tespit etmek amacıyla sadece nüfus cüzdanı, pasaport ve askerlik görevini ifa edenler için de askeri kimlik belgesi, özel kimlik belgesi olarak kabul edilecek. Bunlar dışında, sürücü belgesi de dahil, hiçbir kimlik belgesi özel kimlik belgesi olarak kabul edilmeyecek.

ÖSYM tarafından adaylara sınav esnasında içecek su temin edilmeyeceğinden, adaylar şeffaf şişede içecekleri suyu sınava getirebilecek.

Pek çok sınav merkezinde yüksek başvuruya karşılık yeterli sınav salonu mevcut olmadığından, bazı adaylar için yakın çevre sınav merkezlerinde sınava girecek biçimde atama yapıldı. Adayların sınav merkezlerine erişimleri için ilgili valilikler ve belediye başkanlıkları nezdinde gereken ulaşım olanaklarının sağlanması için girişimlerde bulunuldu.

Bu amaçla, ÖSYM ile TCDD arasında gerçekleştirilen görüşmeler sonucunda, Eskişehir'den Ankara'ya sınav günü sabahı (28.11.2010) saat 06.00'da Yüksek Hızlı Tren (YHT) seferi konuldu.

Açıklamada, 24 Kasım 2010 Çarşamba gününden sonra ÖSYM'ye erişecek olan her türlü sağlık raporunun işleme alınmayacağı ve kabul edilmeyeceği de duyuruldu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber