ÖSYM, sınav yeri adresi olarak 'ilçe' yerine 'cami yanı' yazınca sınava giremediler

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 28 Kasım 2010 13:33, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) ertelenen önlisans KPSS için adaylara gönderdiği giriş kartlarının bazılarının üzerine sınav yeri olarak 'ilçe' yerine 'cami yanı' yazınca yaklaşık 100 aday sınava giremedi.

ÖSYM, önlisans KPSS için adaylara gönderdiği giriş kartlarının bazılarının sınav adresi kısmında "Fatih İ.O.O. 6. Durak Cami Yanı Çarşı Mah." yazdı. Adresi araştıran adayların bir kısmı Sincan Fatih İlköğretim Okulu'na, bir kısmı Keçiören Fatih İlköğretim Okulu'na, bir kısmı da Yenimahalle Fatih İlköğretim Okulu'na gitti. Yenimahalle'deki okulan giden adaylar sınava girdi, Keçiören ve Sincan'daki okullara giden adaylar ise burada bir süre bekledi. Ancak sınavlarının bekledikleri okulda olmadığını öğrenen memur adayları, 155 Polis İmdat'ı arayarak sınava girecekleri okulun Yenimahalle'deki Fatih İ.O.O olduğunu öğrendi. Bunun üzerine adayların bir kısmı apar topar Sincan'dan Yenimahalle'ye doğru yola çıktı, bir kısmı da sınavı kaçırdığını düşünerek gitmedi. Buldukları araçlarla yola çıkan KPSS adayları radarlardan ve kırmızı ışıklardan geçerek Yenimahalle İ.O.O'ya ulaştı. Ancak, giriş saatini geçiren adayların çoğu sınava giremedi.

ÖSYM'ye tepki gösteren adaylardan Duygu Aksoy ve Emir Çınar kendilerine gelen belgelerde sınav adres olarak "Fatih İ.O.O. 6. Durak Cami Yanı Çarşı Mah." yazıldığını, bu adresi araştırdıklarında aynı adı taşıyan okullardan Sincan, Keçiören, Yenimahalle ve Elmadağ'da bulunduğunu tespit ettiklerini söylediler.

Bir aday da Sincan'daki Fatih İ.O.O.'nun yanında da bir caminin olduğunu, bunun da kendilerini yanılttığını söyledi.

Sınav mağduru Melih Çakmak, internetten yaptığı araştırmada Yenimahalle Fatih İ.O.O.'nun adresinin ÖSYM'nin gönderdiği belgedeki gibi "6. Durak Cami Yanı Çarşı Mah." olmadığını, doğrusunun Çarşı Mah. Ragıp Tüzün Caddesi. Sevgi Sokak Yenimahalle olması gerektiğini anlattı.

Sınava yetişemeyen memur adayı Duygu Aksoy, "Okuldaki yetkililerle görüşüp durumu anlattık. Bir görevli ÖSYM'yi arayarak bilgi verdi. ÖSYM'deki görevli 'Biz adreslerde düzeltme yaptık' demiş. Ama, adres düzeltmesi yapılmış belgeler bize ulaşmadı. Sınava giremedik mağduruz." dedi.

Adaylar, ÖSYM'den kaynaklanan bu adres hatası nedeniyle sınava giremeyenlere yeni bir hak tanınması gerektiğini, çünkü bu sınava giremedikleri halde işlerini kaybedecek adayların bulunduğunu belirtti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber