Başbakanlık, yolsuzlukla mücadele konferansı düzenleyecek

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 29 Kasım 2010 14:47, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Başbakanlık Teftiş Kurulu ve Birleşmiş Milletler Türkiye Bölge Merkezi, ortaklaşa 'Yolsuzlukla Mücadele İçin Uluslararası Konferansı' düzenleyecek.

Konferansın, Türkiye'de saydamlığı, hesap verebilirliği, katılımcılığı ve insan haklarına saygıyı içeren demokratik yönetişimin temel ilkelerini yaygınlaştırmak ve yolsuzluğa karşı yoğunlaştırdığı mücadele çabalarına katkıda bulunmak amacıyla düzenlendiği belirtildi. 1-2 Aralık tarihinde Ankara'da düzenlenecek konferansta, yolsuzlukla mücadele alanında kaydedilen gelişmeler hakkında bilgi ve deneyim paylaşımı sağlanması, Türkiye'de Saydamlığın Arttırılması ve Yolsuzlukla Mücadele Stratejisi'ne ilişkin farkındalığın artırılmasının amaçlandığı kaydedildi.

Uluslararası Yolsuzlukla Mücadele Konferansı'nda, devlet kurumları, sivil toplum kuruluşları ve vatandaşlar arasında yolsuzlukla mücadele alanında ortak bir anlayışın geliştirilmesine katkıda bulunması beklendiği ifade edildi.

Açılışını Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek'in yapacağı konferansa, yerli ve yabancı çok sayıda konuşmacının katılması bekleniyor.

Başbakanlık Müsteşar Yardımcısı Özer Kontoğlu, konferansta, Türkiye'de yolsuzlukla mücadele alanında atılan adımlar hakkında bilgi verecek. Başbakanlık Teftiş Kurulu Başkan Yardımcısı Yüksel Yılmaz da Türkiye'de saydamlığın artırılması ve yolsuzlukla mücadele stratejisi ve uygulama modeli konulu bir konuşma yapacak.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber