Ulaştırma Bakanlığı'ndan emeklilerine 'jest'

Haber Giriş : 19 Mart 2005 11:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Ulaştırma Bakanlığı, Eylül 2004'te yürürlüğe koyduğu Karayolu Taşımacılık Faaliyetleri Mesleki Yeterlik Eğitim Yönetmeliği'nde değişiklik yaparak, sadece bölge müdürü veya üzeri görev yapmış eski çalışanlarına tanıdığı kimi muafiyetleri, şube müdürü düzeyine kadar indirdi.

Ulaştırma Bakanlığı'nın yönetmelik değişikliği bugünkü Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Söz konusu yönetmelikle, karayolu taşımacılık faaliyetleri için öngörülen mesleki yeterlilik, mesleki yeterlilik eğitimi ve sınavı, bu eğitimi verecek kurum ve kuruluşların nitelikleri ile bunlara verilecek yetki belgeleri, bu eğitimleri tamamlayanlara veya bu eğitimden muaf olanlara verilecek mesleki yeterlilik belgeleri ve bunlara ilişkin usul ve esasları düzenleniyor.

Sadece "Ulaştırma Bakanlığı Kara Ulaştırması Genel Müdürlüğü veya ulaştırma Bölge Müdürlüklerinde en az 3 (üç) yıl süreyle bölge müdürü, daire başkanı veya daha üst ünvanla görev yapmış olanlar" daha önce mesleki eğitimden muaf tutulurken, bugünden itibaren yürürlüğe giren değişiklik sayesinde, aynı sürede şube müdürü veya bölge müdür yardımcısı olarak çalışmış olanlara da bu olanak tanındı.

Yine daha önce "Mesleki Yeterlilik Eğitiminden ve Sınavından Muafiyet" tanınanlar arasında yokken, bu kez Ulaştırma Bakanlığı baş müfettişleri ve hukuk müşavirlerine de talep ettikleri Üst Düzey Yönetici (ÜDY) belgesi verilmesi hakkı tanındı.

Eski başmüfettişler ile hukuk müşavirlerine bu hakkı tanıyan Ulaştırma Bakanlığı, yönetmelikte tanınan başvuru süresinin 25 Şubat'ta dolacak olması nedeniyle süreyi de 31 Aralık 2005'e kadar uzattı.

DİĞER YENİLİKLER

Yönetmelik değişikliğiyle, yabancıların da mesleki eğitim merkezleri ile sınavlarına başvurmasının yolu açıldı. Ayrıca artık Mesleki Eğitim Merkezi sınavları yılda iki yerine bir kez yapılacak.

hürriyet

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber