Bingöl'de okul boykotu

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 30 Kasım 2010 14:34, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59

Bingöl'ün Genç ilçesi Servi beldesinde yaşanan eğitim sorunu boykota dönüştü.

Servi beldesinde bir okula kaloriferci ve temizlikçi tahsis edilmemesine tepki gösteren veliler, çocuklarını okula göndermeyerek okulu boykot ettiler.

127 öğrencisi bulunan Servi İlköğretim Okulu'nda eğitim gören öğrencilerin velileri, kaloriferci ve temizlikçi tahsis edilmediği için çocuklarını okula göndermeme kararı aldı. Öğrencileri okula göndermeyeceklerini belirten Mustafa Çarkçı isimli veli, yaşanılan bu sorunun bir an evvel giderilmesini istedi. Çarkçı, "Okulumuzda kaloriferci ve temizlikçi olmadığı için konuyu okul aile birliği olarak defalarca İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'ne ilettik. Ancak her defasında bizi oyaladılar. En son konuyu tekrar

ilettiğimiz yetkililer öğrencilerden para toplayarak temizlikçi ve kaloriferci tutmamızı önerdiler. Devletin yapması gerekeni bizlerden talep edince, biz de okul aile birliğimizi fesh ettik. Bugünden itibaren sorunumuz çözülene kadar çocuklarımızı okula göndermeyeceğiz" dedi.

Okulun fiziki şartlarının elverişsiz olduğunu ileri süren velilerden Eşref Şen ise çocuklarının sağlıksız bir ortamda eğitim gördüklerini ileri sürdü. Şen, "Okulumuzun temizlikçisi olmadığı için her tarafı pislik götürüyor, kalorifercisi olmadığı için de kaloriferler çoğu zaman yanmıyor. Böylesi sağlıksız bir ortama çocuklarımızı gönderemeyiz. Yetkililerin bu sorunumuza duyarlılık göstermesini bekliyoruz" şeklinde konuştu.

Genç Milli Eğitim Müdürü Tahsin Dener de mevzuat gereği Milli Eğitim Bakanlığı'nın kadro veremediğini ve bu sorunu ancak öğrenci velilerinin kendi aralarında para toplayarak tutacakları personel ile giderebileceklerini söyledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber