Havalar nasıl olacak? - HARİTALI

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 02 Aralık 2010 09:19, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Yapılan son değerlendirmelere göre; Yurt geneli parçalı ve çok bulutlu, Marmara'nın doğusu, Muğla dışında Ege geneli, Balıkesir, Düzce, Bolu, Karabük, Çankırı, Eskişehir ile Ankara'nın kuzey ve batı çevreleri sağanak yağışlı geçecek. Gece ve sabah saatlerinde İç Anadolu'nun doğusu, Orta ve Doğu Karadeniz'in iç kesimlerinde sis, Doğu Anadolu'nun kuzeyinde ise yer yer sisle birlikte hafif don olayı görülecek.

HAVA SICAKLIĞI :Önemli bir değişiklik olmayacak, ülke genelinde mevsim normallerinin üzerinde seyretmeye devam edecek.

RÜZGAR :Genellikle güney ve güneybatı yönlerden hafif, Marmara'da kuvvetli (50-70 km/s), Kıyı Ege'de fırtına (60-80 km/s) şeklinde esecek.

UYARILAR

KUVVETLİ RÜZGAR UYARISI : Rüzgarın; Güney ve güneybatı (Lodos) yönlerden Marmara'da kuvvetli (50-70 km/saat), Kıyı Ege'de fırtına (60-80 Km/S) şeklinde esmesi beklendiğinden, oluşabilecek olumsuz şartlara (ulaşımda aksama, soba ve doğalgaz zehirlenmeleri vb.) karşı ilgililerin ve vatandaşların tedbirli olması gerekmektedir.

BUZLANMA VE DON UYARISI : Gece ve sabah saatlerinde Doğu Anadolu'nun kuzey kesimlerinde hafif don beklendiğinden oluşabilecek olumsuz şartlara (ulaşımda aksama vb.) karşı ilgililerin ve vatandaşların tedbirli olması gerekmektedir.

SİS UYARISI : İç Anadolu'nun doğusu, Orta ve Doğu Karadeniz'in iç kesimleri ile ve Doğu Anadolu'nun kuzeyinde gece ve sabah saatlerinde yer yer sis görüleceğinden oluşabilecek olumsuz şartlara (ulaşımda aksama vb.) karşı ilgililerin ve vatandaşların tedbirli olması gerekmektedir.

BÖLGELERİMİZDE HAVA

Yapılan son değerlendirmelere göre bugün bölgelerde hava durumu şöyle olacak:

MARMARA: Parçalı çok bulutlu, akşam saatlerinden sonra doğusu ile Balıkesir çevreleri hafif sağanak yağışlı geçecek. Rüzgar; güney ve güneybatı (Lodos) yönlerden kuvvetli (50-70 km/saat) olarak esecek.

EGE: Parçalı çok bulutlu, sabah saatlerinden itibaren Muğla dışında Ege geneli sağanak yağışlı geçecek. Rüzgar; bölgenin kıyı kesimlerinde güney ve güneybatı (Lodos) yönlerden fırtına (60-80 km/saat) olarak esecek.

AKDENİZ: Parçalı bulutlu geçecek.

İÇ ANADOLU: Parçalı ve çok bulutlu,Eskişehir çevreleri ile öğleden sonra Anakara'nın kuzey ve batı çevreleri hafif sağanak yağışlı geçecek. Gece ve sabah saatlerinde doğusunda yer yer sis görülecek.

BATI KARADENİZ: Parçalı çok bulutlu, öğle saatlerinde Bolu, Düzce, Çankırı ile Karabük çevreleri hafif sağanak yağışlı geçecek.

ORTA ve DOĞU KARADENİZ: Parçalı ve çok bulutlu geçecek. Gece ve sabah saatlerinde iç kesimlerinde yer yer sis görülecek.

DOĞU ANADOLU: Parçalı ve az bulutlu geçecek. Gece ve sabah saatlerinde hafif don olayı ile birlikte yer yer sis görülecek.

GÜNEYDOĞU ANADOLU: Parçalı ve az bulutlu geçecek

HAVA SICAKLIKLARINI DERECELERİYLE GÖRMEK İÇİN HARİTALARIN ÜZERİNE TIKLAYINIZ...

Perşembe

Cuma

Cumartesi

Pazar

Pazartesi

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber