BİMER'deki TC Kimlik Numarası sorunu Meclise taşındı

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 02 Aralık 2010 14:01, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:58

BİMER'e http://www.basbakanlik.gov.tr/Forms/Bimer/pApplicationEntry.aspx adresinden ulaşılabilmektedir. Ancak söz konusu adreste yer alan form incelediğinde de görülecektir. formda alınan hiçbir bilginin (TC Kimlik ve mail adresi) kontrolü yani doğru olup olmadığı yapılmamaktadır. Bu konu ?BİMER ödüle değer bir yazılım mıdır?? haberimizde bir okuyucumuz tarafından gündeme getirilmiştir.

BİMER' deki TC Kimlik numarası sorunu; Yozgat Milletvekili Mehmet Ekici tarafından yazılı olarak cevaplandırılması için Başbakan Recep Tayyip ERDOĞAN'a soru önergesi verildi

İşte o soru önergesi:

TÜRKİYE BÜYÜK MİLLET MECLİSİ BAŞKANLIĞINA

Aşağıdaki sorularımın T.C. Başbakanı Sayın Recep Tayyip ERDOĞAN tarafından yazılı olarak cevaplandırılmasını arz ederim.

Mehmet EKİCİ Yozgat Milletvekili

Bireylerin kamu ile ilgili dilek ve şikâyetleri hakkında idari makamlara başvuruda bulunmaları ve kendileri veya faaliyet alanlarıyla ilgili konularda bilgi edinme haklarını kullanmaları, eşitlik tarafsızlık ve açıklık ilkeleri temelinde demokratik ve şeffaf bir yönetim gereğidir. İdare-birey ilişkisinde hukukun üstünlüğü, demokratikleşmeyi ve saydamlığı sağlayabilmek için, idari faaliyetlerin yürütülmesi sırasında bireysel hak ve özgürlüklere duyarlı davranılması hukuk devletinin en temel niteliğidir.

Şikâyet ve İhbarlarda ?Sorun?, imzasız dilekçelerle yapılan şikayetler ve elektronik posta ve kamu kurumlarının internet sitelerinde yer alan online başvuru formları ile alınan dilek ve şikayetlerde yatmaktadır. Bu başvurulardan birisi Bimer'dir.

Ad, soyadı ve adres bulunmayan, imza taşımayan, belli bir konu içermeyen ya da yargı mercilerinin görevine giren konularla ilgili dilekçeler cevaplandırılmamaktadır. Ancak, bu unsurları ihtiva etmemekle birlikte, başvurulara olayla ilgili inandırıcı mahiyette bilgi ve belgeler eklenmiş veya somut nitelikte bilgi, bulgu ya da olaylara dayanılıyor ise, bu hususlar ihbar kabul edilerek idarece işlem yapılabilmektedir.

Bu şikâyet ve müracaatlar hakkında; şikâyetçinin isim, imza ve adresinin doğruluğu ile şikâyet konusunun tutarlılığının tespit ve teyidinden sonra gerekli incelemenin başlatılması gerekmektedir. Bu kontrol yapılmadan yapılacak inceleme ve soruşturma sırasında; şikâyet edilen kişi/kişiler veya kurumların, yasal haklarının korunması, ileride telafisi mümkün olmayacak tutum ve davranışlara sebebiyet de verilmemelidir.

Buna göre;

1- e-Devlet sistemine; Bimer, diğer bakanlık, kurum ve kuruluşlarının Şikâyet, İhbar ve Bilgi Edinme işlemleri dâhil edilecek midir?

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber