Selçuk Belediyesinin personel alımına 631 kişi başvurdu

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 04 Aralık 2010 08:27, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Selçuk Belediyesi'ne 631 İş Başvurusu

Selçuk Belediyesi tarafından yapılan eleman alınacağı duyurularına rekor başvuru oldu. İnşaat mühendisi, makine mühendisi, elektrik mühendisi, çevre mühendisi, gıda mühendisi, mimar, gıda teknikeri, inşaat teknikeri, makine teknikeri, sosyolog, psikolog, eğitmen, tabip, halkla ilişkiler uzmanı, halkla ilişkiler-tanıtım uzmanı, grafik-tasarım uzmanı, iletişim uzmanı ve insan kaynakları uzmanı branşların da eğitim görmüş elaman arandığı duyuruları üzerine İstanbul, Ankara, Diyarbakır, Malatya, Ağrı gibi illerde dahil olmak üzere çeşitli il ve ilçelerde yaşayan 631 kişi başvuruda bulundu.

30 Kasım tarihinde sona eren başvurularda aranan meslek gruplarında eğitim görmüş çok sayıda kişinin, üniversite mezunu olmalarının yanı sıra, yüksek lisans ve doktora yapmış ve birden fazla yabancı dili iyi derecede konuşuyor olmaları dikkat çekti.

Sözleşmeli olarak işe alınacak kişilerde, genel şartların başında 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun değişik 48. maddesinde belirtilen şartları taşıma, erkek adayların askerlik hizmetini yapmış, muaf veya erteletmiş olması, görevini devamlı yapmasına engel olabilecek akıl hastalığıyla özürlü bulunmadığını sağlık raporu ile belgelemesi gibi şartların yanı sıra, Mühendis, mimar, psikolog, tabip, sosyolog, eğitmen, çözümleyici, halkla ilişkiler uzmanı, halkla ilişkiler-tanıtım uzmanı, grafik-tasarım, iletişim, insan kaynakları kadrolarına başvuracak adaylar için fakültelerin; ilgili lisans programları veya bunlara denkliği Yükseköğretim Kurumu tarafından kabul edilen yurtdışındaki en az dört yıl süreli fakültelerin birinden mezun olmak, Tekniker kadrolarına başvuracak adaylar için üniversitelerin ilgili ön lisans programları veya bunlara denkliği Yükseköğretim Kurumu tarafından kabul edilen yurtdışındaki en az iki yıl süreli yüksekokulların birinden mezun olma şartlarının aranacağı önceden duyurulmuştu.

Yabancı dil bilmenin ve bunun dışında başvuran adaylar arasında alanlarında yüksek lisans veya doktora yapanların tercih nedeni olacağını belirten Selçuk Belediyesi İnsan Kaynakları Müdürü Hatice Bibercioğlu ?Gerçeğe aykırı beyanda bulunan ve eksik belgeli baş vurular dikkate alınmayacak. Komisyon tarafından yapılacak incelemelerin sonunda belirlenecek isimler öncelikle Selçuk Belediyesi resmi sitesi www.selcuk.bel.tr adresinden duyurulacak? diyerek başvuru sahiplerinin ilgili siteyi takip etmelerinin gerektiğine dikkat çekti.

Ülgür: Daha kaliteli hizmet için yeniden yapılanacağız

Selçuk Belediye Başkanı Vefa Ülgür, ilçenin alt yapı sorunlarının önemli ölçüde çözüldüğünü şimdi ise tarım ve turizm kaynaklarının daha verimli hale getirilmesi için çaba harcayacaklarını ifade ederek ? bu güne kadar sürdürülen projelerin daha da artırılması ve Selçuk insanın yaşam kalitesini daha fazla yükseltecek projelerin hayata geçirilmesi için yeni yılda kurum olarak yeniden yapılanacağız. Belediye olarak ilçemizin en önemli gelir kaynakları olan tarım ve turizmin altyapı ve tanıtımına önemli katkılar koyduk. Selçuk'ta hizmet kalitesini yükselterek halkımızın daha huzurlu bir yaşam sürmesini istiyoruz. Bu beklentinin de, belediyemizin klasik görev alanlarının dışında farklı alanlara daha fazla yatırım yapması ve hizmet anlayışını güncellemesiyle gerçekleşeceğine inanıyorum. Yeni dönemde de alanlarında uzman, üst noktada verimli ve hizmet heyecanını paylaşacak personelle çalışmayı hedefliyoruz? dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber