İmamlara 'Goethe' eğitimi

Haber Giriş : 22 Mart 2005 00:01, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Diyanet İşleri Başkanlığı'nın, Almanya'da yaşayan Türklere dini hizmet vermesi için bu ülkeye göndereceği 47 din görevlisinin, Diyanet İşleri ve Almanya Dışişleri Bakanlığı finansmanıyla Alman Kültür Merkezi'nce yürütülen dört aylık eğitimi tamamlandı.

Almanya'yı tanıtıcı bilgiler yanı sıra, Almanca öğretimi, politika, toplum ve din konularında eğitimi de kapsayan, Ankara Alman Kültür Merkezi Goethe Enstitüsü'nce uygulanan 400 saatlik kurs, 'Türk din görevlileri için, ülkeye ilişkin tanıtım programı da içeren hızlı dil kursu' kapsamında beşinci kez veriliyor.

Almanya'nın Ankara Büyükelçisi Wolf-Ruthart Born konuyla ilgili yaptığı açıklamada, gönderilen din görevlilerinin, Almanya'da yaşayan Türk toplumu açısından olduğu kadar, Alman toplumuna karşı da büyük bir sorumluluk taşıdıklarına işaret etti. Born, "Din görevlileri, Almanya'da yaşayan Türk kökenli Müslümanların entegrasyonuna önemli katkıda bulunabilir. Aynı zamanda Almanya'daki Müslüman ve Hıristiyanlar arasında köprü vazife görmeleri nedeniyle, din ve kültürlerarası diyaloğu teşvik edebilirler" dedi.

radikal

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber