Tacizci müdür görevden alındı

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 10 Aralık 2010 12:59, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Işıl ARSLAN

BURSA'da kurumunda çay ocağında çalışan Nihal T.'ye (28) cinsel tacizde bulunduğu iddiasıyla hakkındaki müfettiş soruşturması tamamlanan Sanayi ve Ticaret Müdürü 51 yaşındaki Mahmut İnan, başka bir göreve atanmak üzere dün görevinden alındı. İnan ile ilgili karar, bugünkü Resmi Gazete'de yayınlandı.

Bursa Sanayi ve Ticaret Müdürlüğü'nde çalışanlara çay ve kahve servisi yapan Nihal T., müdürü Mahmut İnan'ın geçen Temmuz ayında kimsenin bulunmadığı bir sırada makamında kendisine cinsel tacizde bulunduğunu iddia etti. Makam odasından kaçarak kurtulduğunu öne süren Nihal T., Sanayi ve Ticaret Bakanlığı ile Bursa Valiliği'ne şikayet dilekçesi gönderdi, Cumhuriyet Savcılığı'na da suç duyurusunda bulundu. Sanayi ve Ticaret Bakanlığı'ndan gelen müfettişler, iddialar hakkında soruşturma başlatırken, Mahmut İnan ise 27 Temmuz tarihinde çalıştığı kurumun asansöründe Nihal T.'nin eşi Fahrettin T.'nin saldırısına uğradı. Yüzüne ve vücuduna aldığı darbelerle yaralanan Mahmut İnan polise şikayette bulunurken, olayın ardından gözaltına alınan Fahrettin T. ifadesinin ardından savcı talimatıyla serbest bırakıldı.

MÜFETTİŞ RAPORU: GÖREVDEN ALINSIN

Suçlamayı kabul etmeyen Mahmut İnan ile ilgili Bakanlık müfettişleri tarafından yapılan soruşturma sonrası bir rapor hazırlandı. 25 Ekim tarihinde hazırlanan raporda şöyle denildi: ?Nihal T.'yi ve eşi Fahrettin T.'yi bu kadar üzen ve öfkelendiren, Mahmut İnan'a, ortaya çıkmaması için bu kadar çaba harcatan, emekli olmayı düşündüren suçun taciz olabileceği değerlendirilmektedir. Bursa İl Müdürü Mahmut İnan'ın bu görevinde kalmasının uygun olmadığı, hem şahsının, hem müdürlük makamının, hem de bakanlığımızın itibarının daha fazla yıpratılmadan bir an önce görevden alınması gerektiği sonuç ve kanaatine ulaşılmıştır.? Tamamlanan raporun ardından Bursa Sanayi ve Ticaret İl Müdürü Mahmut İnan, bağlı olduğu Bakanlık tarafından, başka bir gğöreve atanmak üzere dün görevinden alındı. İnan ile ilgili karar bugün Resmi Gazete'de de yayınlandı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber