Soğukta eğitim/ Video

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 15 Aralık 2010 23:00, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59

MANİSA'da 3'üncü Etap TOKİ konutlarında yer alan Gediz İlköğretim Okulu öğnencileri, havanın soğumasıyla birlikte zor günler yaşamaya başladı. Öğrenciler derslere kaban ya da paltolarıyla girmek zorunda kalırken, Manisa İl Milli Eğitim Müdür Vekili Aziz Ersoy, sorunun okulun doğalgaz tesisatı yapılmayan teslim alınmasından kaynaklandığını söyledi. Ersoy, ?Doğalgaz tesisatının yapılması konusunda uğraşıyoruz. Sorun için öğrencilerimizden ve velilerimizden özür diliyoruz? dedi.

Yüklenici firma Fersa İnşaat tarafından yapılan ancak bazı eksikleri olan TOKİ 3'üncü Etap Konutları, yaklaşık 3 ay önce sahiplerine teslim edilmeye başlandı. Yine eksikleri olan Gediz İlköğretim Okulu da teslim alındı. Yüklenici firmanın, ?Eksikler en kısa sürede tamamlanacak? sözü vermesine eksikler tamamlanmadı. Konut sahipleri zorunlu olarak evlerine tanışırken, doğalgaz tesisatı bulunmayan Gediz İlköğretim Okulu'nda da öğrenime başlandı. 3 gün öncesine kadar fazla bir sorun yaşamayan öğrenciler, havaların aniden soğumasıyla birlikte zor durumda kaldı. Öğrenciler üşümemek için sınıflarda kaban ya da paltolarıyla oturmak zorunda kalırken, öğretmenleri de evlerinden elektrik sobaları getirdi.

Gediz İlköğretim Okulu'nda öğrenim gören kızının kabanıyla derslere girdiğini dile getiren Aynur Özsavran, ?Okul ısıtılamıyor. Milli Eğitim Müdürlüğü sorunun TOKİ'in okulu kendilerine eksik teslim etmesinden kaynaklandığını belirtti. Sorunun bir an önce giderilmesi gerekir? diye konuştu.

Gediz İlköğretim Okulu Müdürü Mehmet Gökalp, 500 öğrencinin öğrenim gördüğü okulunun doğalgaz tesisatının yapılması için eylül ayından beri mücadele ettiklenini ancak başarı sağlayamadıklarını söyledi.

Manisa İl Milli Eğitim Müdür Vekili Aziz Ersoy da sorunun, okulun doğalgaz tesisatı yapılmayan teslim alınmasından kaynaklandığını belirtti. Ersoy, ?Konut sahipleri evlerine yerleştiği için çocuklarını eğitim görecekleri bir okula ihtiyacı vardı. O nedenle okulu eksiklerini tutanağa geçirerek teslim aldık. O günden beri de doğalgaz tesisatının yapılması konusunda uğraşıyoruz. Sorun için öğrencilerimizden ve velilerimizden özür diliyoruz? dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber