Para vermeyen öğrencilere soğuk sınıfta eğitim

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 15 Aralık 2010 13:45, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59

Adana'da kaloriferi olmasına rağmen derslikleri ısıtmak için klima parası toplanan Yeşilevler Endüstri Meslek Lisesi'nde para vermeyen öğrenciler soğuk sınıflarda eğitim görüyorlar. Soğuk sınıflarda ders görmek istemeyen öğrenciler okulun önünde bu durumu proteste ettiler. Okulun müdür yardımcısının ise öğrencilere kameralar önünde, "Siz para verdiniz mi?" diyerek kızması dikkat çekti.

Türkiye genelinde kara kışın başlamasıyla birlikte ısınma problemleri de gün yüzüne çıktı. Türkiye'nin en sıcak illerinden biri olan Adana'da da bir hafta önce 30 dereceye yaklaşan sıcaklılar gündüz 15 dereceye kadar düştü. Bu nedenle özellikle okullarda ısınma problemi ortaya çıktı. Yeşilevler Endüstri Meslek Lisesi'nde kalorifer sistemi olmasına rağmen para toplanarak sınıflara klima alınmaya başlandı. Bazı sınıflarda öğrenciler kişi başı 30, bazı sınıflarda ise 40 lira verdiler ve klima alarak soğuk

derslikten kurtulup sıcak bir ortamda eğitim görmeye başladılar. Ancak bazı sınıflarda klima olmadığı için öğrenciler soğuk dersliklerde eğitim görmeye devam ediyorlar. Bazı öğrenciler para vermemekten yana olmadıklarını, haberleri olmadığı için para vermediklerini iddia ettiler. Soğukta ders gören öğrenciler ilk 3 derse girmeyerek eğitimi boykot ettiler.

Öğrencilerden Mesut Yılmaz, sabahleyin eğitim görmek için okula geldiklerini ancak derslikler çok soğuk olduğu için eğitime devam etmeme kararı aldıklarını belirterek, "Sınıfların ısıtılması için para toplayarak klima almışlar. Bizim bundan haberimiz olmadı. Haberimiz olsa biz staj yaptığımız için para kazanıyoruz, para verip klima alırdık. Sabah sınıfta donduk. Müdür yardımcısının yanına gittik, o da 'Gidin sınıf öğretmeninizle anlaşın para toplayın klima alsın' diyerek bizi sınıfa geri gönderdi. Biz boş

olan klimalı sınıfta eğitim görmek istedik ama bize izin vermedi. Biz de şimdi derslere girmiyoruz" dedi.

Yılmaz, okulda kalorifer sistemi olduğunu ancak hiçbir zaman çalışmadığını anlatarak, "Kalorifer olan okulda klimanın ne gereği var? Bu öğrencilerin parasına yazık değil mi? Biz soğuk sınıfta ders görmek istemiyoruz. Bizden para istesinler verelim, klima alıp sıcak sınıfta ders görelim" diye konuştu.

Öğrenciler dersleri boykot ederken öğrencileri yanına gelen Müdür Yardımcısı Resul Kaya'nın Mesut Yılmaz ile ilginç diyalogu kameralara yansıdı. Kaya, öğrenciye "Onların aldığı klimada sen oturur musun? Sen para verdin mi?" derken Yılmaz, "Biz 3 aydır o soğuk sınıfta eğitim görüyoruz. Eğer para isteseydiniz verirdik" demesi üzerine Kaya, "Hayır sen para verdin mi? Gideceksin sınıf öğretmeninle konuşacaksın, klima istiyorum diyeceksin ve klima alıp ısınacaksınız" dedi. Yılmaz ise ısınmak için gerekirse

parayı seve seve vereceklerini söyledi. Kaya bu diyaloglarının kameralar tarafından kaydedildiğini görünce kameramanı çekmemesi konusunda uyararak, kamerayı kapattı.

Adana İl Milli Eğitim Müdürü Abdulgafur Büyükfırat ise konu hakkında bilgisi olmadığını ancak klima parası vermeyen öğrencinin soğuk sınıfta ders görmesi gibi bir konunun olamayacağını, böyle bir uygulama olması durumunda gerekli incelemenin başlatılacağını bildirdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber