Bursa'da SGK binaları yıkılacak

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 16 Aralık 2010 19:22, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

FATİH KARAKILIÇ

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, İl Özel İdare mülkiyetinde bulunan Altıparmak'taki boşaltılan Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) binalarının, 500 bin metrekarelik parke taş karşılığı alındığını belirtti. Altepe, yıkımlara önümüzdeki günlerde başlanacağını söyledi.

Bursa Büyükşehir Belediyesi meclis toplantısı, Heykel'deki tarihi binada yapıldı. Başkan Altepe, meclis toplantısı öncesi son bir ay içinde hayata geçirilen çalışmalar hakkında meclis üyelerine bilgi verdi. Altepe, merkez Osmangazi ilçesi Altıparmak Caddesi'ne kazandırılacak meydanla ilgili çalışmalarda son aşamaya gelindiğini söyledi. Proje kapsamında yıkılacak olan SGK binalarının İl Özel İdare mülkiyetinde olduğunu ifade eden Başkan Altepe, 500 bin metrekarelik parke taşı karşılığı binaların alındığını ve önümüzdeki günlerde yıkımlara başlayacaklarını kaydetti. Proje alanının üçte 2'sinin şelaleden oluşacağını vurgulayan Başkan Altepe, bu meydanın Bursa'ya ayrı bir prestij kazandıracağını ifade etti. Yeni stadyumla ilgili çalışmaların da büyük bir titizlikle sürdürüldüğüne dikkat çeken Başkan Altepe, Velodromda tesisleri bulunan Nilüfer Spor Kulübü ile de protokol imzalandığını, Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü'yle imzalanacak son protokolün ardından ihaleye çıkılacağını sözlerine ekledi.

Alacahırka Mahallesi'nde meydana gelen su baskınlarında zarar gören dere yataklarındaki binaların kamulaştırılmasına yönelik çalışmaların da sürdüğünü belirten Başkan Altepe, ilk hafta yapılan görüşmelerde bina sahipleriyle anlaşma sağlanamadığını kaydetti. Son olarak kendisinin devreye girdiğini ve 8 mülk sahibiyle anlaştıklarını dile getiren Başkan Altepe, "Bölgede acil olarak yıkılması gereken 23-24 bina var. Bina sahipleriyle görüşmelerimiz sürüyor. Anlaşma sağlanan binalar boşalınca yıkıma başlayacağız. Diğer bina sahipleriyle görüşmelerimiz de sürüyor. Dere yatakları, yapılacak düzenlemelerle rekreasyon alanlarına dönüşecek." diye konuştu.

Bu arada, kentin anayasası olarak kabul edilen 1/100 bin ölçekli Çevre Düzeni Planı ile ilgili olarak Bursa Kent Konseyi tarafından belirlenen ilke kararları da meclis gündeminde görüşüldü. Meclis üyelerine, konu hakkında bir sunum yapan Bursa Kent Konseyi Başkanı Mehmet Semih Pala; konut, sanayi, tarım, turizm ve ulaşım konu başlıklarında kentin tüm dinamiklerinin katılımıyla aylarca süren çalışmalar sonucunda 55 ilke kararı belirlendiğini söyledi. Pala, Büyükşehir Belediye Meclisi'nin bundan sonra alacağı kararlarda, toplumun tüm kesimlerinin görüşlerini yansıtan ilke kararlarının göz önünde bulundurulmasını istedi.

Öte yandan, meclis toplantısında ayrıca, komisyonlardan gelen evraklar ile 21 önerge karara bağlandı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber