Bir yolsuzluk dosyası açıklarken, olmazsa olmazlar!

Kaynak : Hürriyet
Haber Giriş : 17 Aralık 2010 17:11, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Ahmet Hakan

8 maddede yolsuzluk açıklama raconu

BİR: Eğer bir ana muhalefet lideri, bir yolsuzluk dosyası açıklayacaksa, o dosyanın her şeyden önce ele avuca gelir, dört başı mamur ve ortaya konduğunda 7.4 şiddetinde bir sarsıntıya yol açması şarttır.

İKİ: Başbakan'ın gözünün içine bakarak açıklanan bir yolsuzluk dosyasının, Başbakan'ı nakavt etmesi gerekir.

ÜÇ: Bir yolsuzluk iddiası, çok bilinmeyenli denklem gibi açıklanmaz. Mesele ne kadar karmaşık olursa olsun, anlatılan öykünün herkes tarafından ?Neler dönmüş neler? diye karşılanması gerekir.

DÖRT: Bir partinin ikinci ya da üçüncü adamının yolsuzluk dosyası açıklama biçimi ile bir partinin genel başkanının yolsuzluk dosyası açıklama biçimi aynı olamaz. İkinci ya da üçüncü adam, sorular sorarak, yem atarak, oltaya getirerek oyunlar oynayabilir ama bir genel başkan, üstelik Meclis Genel Kurulu'nda bu taktiği izleyemez.

BEŞ: Eldeki yolsuzluk dosyası, karşı tarafa ?gık? bile dedirtemeyecek denli sağlam ve anlaşılır değilse, o dosyanın Meclis Genel Kurulu'na taşınması stratejik hata olur.

ALTI: ?Tartışmalı?, ?nereye çeksen oraya gider?, ?detayları karmaşık? bir yolsuzluk dosyası, iktidarın ?O kadar aradınız da bunu mu buldunuz?? şeklinde küçümsemesine yol açar.

YEDİ: Sağlam olmayan yolsuzluk dosyalarıyla Meclis'in huzuruna çıkmak demek, lisan-ı hal ile ?Elimizde başka malzeme yok? demektir. Bu da her şeyden önce iktidarın elini güçlendirir.

SEKİZ: Açıklanan yolsuzluk dosyasıyla beklenen etki yaratılamazsa, bundan sonra açıklanan her türden yolsuzluk dosyasına kulak veren çıkmaz.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber