Geçici İşçilikten Memurluğa Geçiş Olur mu?

Geçen yıl içerisinde TEDAŞ başta olmak üzere çok sayıda kamu kurumuna geçici işçi statüsünde KPSS sonuçlarına göre atama yapılmıştır. Türkiye İş Kurumu tarafından yürütülen işçi alımı sonrası süresinde, geçici işçi olarak atanmaya hak kazanan bu ziyaretçilerimizden ara ara sitemize sorular yöneltilmektedir. Bu soruları iki genel başlık altında topladık. Ayrıntılar için başlığa tıklayın.

Haber Giriş : 23 Mart 2005 01:06, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

SORU: GEÇİCİ İŞÇİ OLARAK ATANDIM. YAPILACAK MEMUR YERLEŞTİRMELERİNE KATILABİLİR MİYİM?

Geçici işçi ve daimi işçi alımları Türkiye İş Kurumu tarafından yürütülmektedir. Geçici işçi statüsünde atananlar 657 sayılı Kanuna tabi değildir. Bunlar hakkında İş Kanunu hükümleri uygulanır. 09.06.2003 tarihli Resmi Gazetede yayımlanan Yeni İş Kanununun tam metni için tıklayınız.

Memur alım süreci ise ÖSYM tarafından yürütülmektedir. 657 sayılı Kanuna tabi bir memurun istifa etmesi halinde minimum 6 ay boyunca herhangi bir kamu kurumunda yeniden memur olarak istihdamı mümkün değildir. Ancak bu durum sadece memurluk için geçerlidir. Yani daimi veya geçici işçi kadrosundaki bir kişi istifa ederek yeni atandığı memurluk kadrosuna başlayabilir. Bu kişilerin ÖSYM tarafından yapılacak memur yerleştirme işlemlerine, geçerli bir KPSS puanı olması durumunda, katılmaları mümkündür. Bu durum aynı şekilde diğer memurluk kadroları ile KPSS-A kadroları için de geçerlidir.

SORU: GEÇİCİ İŞÇİLİKTEN MEMURLUĞA GEÇİŞ OLUR MU?

Geçici işçi kadrosunda çalışan bir kişinin, KPSS yerleştirme işlemleri olmaksızın memur kadrosuna atanması mümkün değildir. Bu tür bir atamanın yapılabilmesi için yani geçici işçi kadrosundan memurluğa atama yapılabilmesi için Meclisten yeni bir Kanun çıkarılması gerekmektedir.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber