Öğretmenden dayak yedim diyen öğrenci savcılığa suç duyurusunda bulundu/ Video

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 21 Aralık 2010 18:46, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59

Eskişehir Turgut Reis Endüstri Meslek Lisesi öğrencisi 17 yaşındaki Y.Ü. Türk Dili ve Edebiyatı öğretmeni Y.A.Y.'nin derste konuştukları için arkadaşıyla kafalarını tokuşturduğunu öne sürerek savcılığa suç duyurusunda bulundu.

Turgut Reis Endüstri Meslek Lisesi 11'inci sınıf öğrencisi Y.Ü. dün saat 14.00 sıralarında öğretmen Y.A.Y.'nin kendisi ile sınıf arkadaşı O.S.'yi tahtanın önüne çağırdığını daha sonra arkadaşlarının önünde kafalarını birkaç kez tokuşturduğunu öne sürdü. Y.Ü., şu iddialarda bulundu:

"Öğretmen, kafalarımızı sert şekilde birkaç kez tokuşturdu. Daha sonra bizden sıralarımıza oturmamızı istedi. Öğretmene neden kafalarımızı tokuşturduğunu sordum. Bunun üzerine yanıma gelip beni dövmeye başladı. Sınıfın kapısına doğru kaçarken bana tekme- tokat saldırdı. Beni korkutmak için sandalyeyi kaldırıp yere vurdu."

Ailesinin anlaştığı Eskişehir Barosu avukatlarından Fatih Bozkurt ile birlikte adliyeye gelen Y.Ü. öğretmeni hakkında cumhuriyet savcılığına suç duyurusunda bulundu. Y.Ü. götürüldüğü hastanede kendisine 1 haftalık rapor verildiğini belirtti. Öğrencinin avukatı Fatih Bozkurt, "Eğitimcilerin işleri çok zor olabilir ama hiçbir şey dayağı meşrulaştıramaz. Derslerinde başarılı bir öğrenci olan Y.'nin okulda arkadaşlarının önünde yediği dayak nedeniyle bundan sonra okulu sevmesi ve derslerinde önceki başarısını yakalaması çok zor olacaktır. Öğretmen hakkında kasten yaralama hakkında savcılığa suç duyurusunda bulunduk" dedi.

Eskişehir Turgut Reis Endüstri Meslek Lisesi Türk Dili ve Edebiyatı öğretmeni Y.A.Y.'nin okul yöneticilerine, derste sürekli konuşan iki öğrencisini tahtaya kaldırıp hafifçe kafalarını birbirine vurduğunu ancak öğrencisini dövmediğini söylediği öne sürüldü.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber