Doğu'da soğuk hava etkili oluyor

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 23 Aralık 2010 10:28, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Doğu Anadolu Bölgesi'nde etkili olan soğuk hava hayatı olumsuz etkiliyor.

AA muhabirinin edindiği bilgiye göre, Sibirya üzerinden gelen yüksek basıncın etkisi altında bulunan Doğu Anadolu Bölgesi'nde soğuk hava nedeniyle buzlanma ve don olayı görüldü.

Bölge illerinden Muş'ta 5, Bingöl'de 8 olmak üzere 13 köy yolu buzlanma nedeniyle ulaşıma kapalı bulunuyor.

İl Özel İdaresi Genel Sekreterliğine bağlı ekipler, kapalı köy yollarının ulaşıma açılması için çalışmalarını sürdürüyor.

Soğuk hava nedeniyle Ardahan, Kars ve Erzurum'da bazı araçların yakıt depoları donarken, vatandaşların ateş yakarak araçlarının buzunu çözmeye çalıştığı görüldü.

Bölgede gece ölçülen en düşük hava sıcaklığı ise sıfırın altında olmak üzere, Erzurum ve Ardahan'da 14, Kars'ta 13, Ağrı'da 11, Iğdır'da 7 ve Erzincan'da 6 derece oldu.

Kartalkaya'da kar kalınlığı 1 metreyi geçti

Türkiye'nin önemli kış turizm merkezlerinden Kartalkaya'da kar kalınlığı 1 metre 5 santim olarak ölçüldü.

Bolu merkeze yaklaşık 40 kilometre uzaklıkta bulunan ve Türkiye'nin önemli kayak merkezlerinden biri olan Kartalkaya'da 1 metre 20 santim olan kar kalınlığı, 1 metre 5 santimetreye düştü.

Kayak merkezindeki tüm pistlerin, kayak severlerin hizmetinde olduğu Kartalkaya'da oteller yüzde 70-80 doluluk oranına ulaştı.

Doruk Kaya Otelin Genel Müdürü Yusuf Avcı, AA muhabirine yaptığı açıklamada, diğer kayak merkezlerinde yeterli kar kalınlığına ulaşılamadığını belirterek, ''Bu nedenle Kartalkaya'ya ilgi yüksek. İstenilen miktarda kar olduğu için pistlerimizin tamamı açık durumda'' dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber