Sağlık meslek liseleri kaldırılıyor

Haber Giriş : 23 Mart 2005 13:22, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Bakan Çelik, önümüzdeki yıldan itibaren sağlık meslek liselerinin sağlık liseleri haline dönüştürüleceğini ifade ederek, "Bundan böyle iki yılık ön lisans mezunu olmayanlar hemşire, ebe, sağlık teknisyeni olamayacak" dedi.

İki yıllık ön lisans eğitim görmeyenler bundan böyle hemşire, sağlık teknisyeni, ebe olamayacak. Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, İl İl Türkiye'yi inceleme projesi çerçevesinde Adana'da bakanlığın genel müdürleri ve ilin yerel yöneticileri eşliğinde bir toplantı düzenledi. Toplantıda Bakanlığın projeleri hakkında bilgi veren Bakan Çelik, önümüzdeki yıldan itibaren Türkiye genelindeki 283 sağlık meslek lisesinin kaldırılacağını açıkladı. Söz konusu uygulamanın AB müktesebatı çerçevesinde gerçekleştirileceğini aktaran Çelik, önümüzdeki yıldan itibaren sağlık meslek liselerinin sağlık liseleri haline dönüştürüleceğini ifade ederek, "Bundan böyle iki yılık ön lisans mezunu olmayanlar hemşire, ebe, sağlık teknisyeni olamayacak" dedi. Yeni rehberlik sistemi hakkında da bilgi veren Çelik, merkezden olan okullarda çocukların rehberlik ihtiyacının karşılanması gerektiğini kaydeden Çelik, " Çocuklarımız yıllarca rehberlikten uzak kalıyorlar. 11 - 12 yıl eğitimden sonra Lise 2. sınıfa gelince 'Nereyi istiyorsun, hangi mesleği yapacaksın?' sorusuna 'nereye olursa' diye yanıt veriyorlar. Onları bu piyangocu mantıktan kurtarmamız lazım" diye konuştu. Rehberlik ihtiyacının tüm okullarda karşılanması gerektiğini vurgulayan Çelik, söz konusu öğretmenleri yeri geldiği zaman diğer okullara da giderek öğrencilerle yüz yüze görüşmeler yapacağını dile getirdi.

Çelik, "Çok sayıda okulun öğrencilerine rehberlik eğitimi verecek öğretmenlerimiz de, aynı müfettişler gibi o okullardan sorumlu olacak" dedi.

Bilgi teknolojisi sınıfları hakkında da bilgi alan Çelik, öğrencilerin bu hizmetten faydalanması gerektiğini belirtti. Çelik, bağışlanan ya da Bakanlık tarafından merkezden gönderilen bilgisayarların öncelikle maddi durumu yetersiz yerleşim bölgelerindeki okullara verilmesi gerektiğini aktardı.

Toplantıda, okullardaki temiz sorunu da masaya yatırıldı. Temizlik işleri konusunun giderek büyüyen yaygın bir sorun olduğunun altını çizen Çelik bu konunun kadro ile çözülmesinin yanlış olacağını belirterek şöyle dedi: "Bana hükümet dese ki '30 bin kadro veriyoruz, hizmetli alın' 1 tane bile hizmetli almam. Bu insanlar kadrolu olunca yeteri kadar çalışmıyorlar. Çalışmayınca atamıyoruz, tayin de edemiyoruz. Bir de sendikalara kaydoluyorlar. Sendikalar da akıllarınca organize ediyorlar. 3-5 tane geçici işçiyi de altlarına verince bunlar kendilerini şef zannediyor. Bunlar yardımcı hizmetler. Tamam bunlar da önemli ama grand tuvalet giyinip gezmek bizim işlerimizi çözmüyor" Öte yandan AK Parti Adana Milletvekili Ziyaeddin Yağcı'nın yurtdışında öğrenci yurtlarının tatilde de konaklama hizmetleri için vatandaşlara açıldığını hatırlattı. Bu teklife sıcak bakan Bakan Çelik, konunun incelenmesi için talimat verdi

haber24

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber