Malatya, büyükşehir olmaya hazırlanıyor

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 26 Aralık 2010 19:31, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Malatya'nın büyükşehir statüsüne yükseltilmesi ile 3 merkez ilçe oluşturulacak. Kent merkezine 20 kilometreden yakın olan 13 belde belediyesi merkeze bağlanacak.

İçişleri Bakanlığı, Trabzon, Malatya, Şanlıurfa, Denizli ve Hatay'ın 'Büyükşehir Belediyesi' statüsüne yükseltilmesi için başladığı mevzuat çalışmalarını tamamlayarak Bakanlar Kurulu'na sundu. Büyükşehir olmayı bekleyen 5 kentte yeni statüyle ilgili çalışmalar hızlandı.

Malatya Belediye Başkanı Ahmet Çakır, yerel yayın yapan Kanal Malatya televizyonunda yaptığı açıklamada, kentin büyükşehir statüsüne kavuşmasıyla birlikte Yeşilyurt, Battalgazi ile bir merkez ilçe daha oluşturulacağını söyledi. Kent çevresinde 20 kilometrelik çember içinde kalan 13 beldenin bu ilçelere bağlanacağını anlatan Çakır, "Büyükşehir olmak Malatya'nın daha çabuk gelişmesini sağlayacağı gibi imarda bir bütünlük sağlanacak. İçme suyu, kanalizasyon başta olmak üzere tüm alt yapı hizmetleri ortak bir halde götürülecek. Yeni yapılanmada Merkez ilçe ayrı bir belediye olacak, kapatılacak 13 belde belediyesi ise ilçelere ya da büyükşehire bağlanmış olacak. 20 kilometre mesafede olan tüm belediyeler bu kapsamda yer alıyor. Ancak bu belediyelerin kuruluşu yerel seçimlere kadar devam edecek. Hizmetler ve imar konuları ise büyükşehir olur olmaz belediyemize geçecektir. Yeniden yapılanarak hizmetleri tek elden ve daha kolay bir şekilde yürüteceğiz." diye konuştu.

Statü değişikliğinin kent insanına kazandıracağını, yük getirmeyeceğini vurgulayan Çakır, "Emlak vergileri, suya ve diğer hizmetlere zam yapılacağı söyleniyor. Bu önemli bir artış getirmiyor. Ama büyükşehirin getirilerinin daha yüksek olacağını biliyoruz." dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber