3. sınıfta formasyona başlayan öğrenciler mağdur edilmeyecek

Kaynak : Akşam
Haber Giriş : 28 Aralık 2010 08:01, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59

Yükseköğretim Kurulu (YÖK), binlerce fen-edebiyat fakültesi öğrencisine formasyon alma yolunu kapatan Danıştay'ın kararına itiraz etti.

Eğitim-Sen, öğrencilere okurken formasyon verme kararına karşı YÖK'e dava açmış ve Danıştay da yaklaşık 10 gün önce 'yürütmenin durdurulması'na hükmetmişti. YÖK Başkan Vekili Yekta Saraç, eğitime başlamış ve belli merhale kat etmiş öğrencilerin durumunu dikkate alarak karara itiraz ettiklerini açıkladı. Alınan bilgiye göre Danıştay, YÖK'ün itirazına olumsuz cevap verse bile farklı düzenlemeler yapılarak formasyona devam eden öğrenciler mağdur edilmeyecek. Ancak, öğrenciler bundan sonraki yıllarda 3. sınıfta formasyon alamayacak.

Önümüzdeki haftalarda toplanacak YÖK Genel Kurulu'nda formasyon verilmesi ile ilgili alternatif düzenlemeler görüşülecek. YÖK, bir önceki uygulamaya geçiş sinyalleri veriyor. Buna göre öğrenciler mezun olduktan sonra ALES puanıyla üniversitelerin tezsiz yüksek lisans programlarına başvurarak formasyon alabilecek. Tezsiz Yüksek Lisans programlarının kontenjanları artırılacak. Diğer bir yol ise bu sene mezunlara uygulanan pedagojik formasyon sertifika programının devam ettirilmesi. HASRET GÜLER İSTANBUL

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber