Başkomiser için 10 yıl hapis istemi

Haber Giriş : 24 Mart 2005 07:21, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Boğaziçi Köprüsü'nde kullandığı otomobille kaza yaparak araçtaki Yeliz Telli'nin ölümüne, iki kişinin de yaralanmasına neden olduğu öne sürülen başkomiser Ebubekir Temur hakkında 'dikkatsizlik ve tedbirsizlik sonucu ölüme sebebiyet vermek'ten 10 yıl hapis istemiyle dava açıldı.
Savcılık iddianamesine göre, geçen ocak ayında meydana gelen kazada Temur'un kullandığı arabanın aşırı hız ve yağış nedeniyle Boğaziçi Köprüsü'nde önce bir taksiye, ardından da bariyerlere çarptığı belirtildi. İddianamede, otomobilin arka koltuğunda oturan Yeliz Telli'nin çarpma nedeniyle kapının açılması sonucu araçtan düştüğü ve öldüğü ifade edildi. Aynı araçtaki Erman Ayan ve Süleyman Uçar'ın da yaralandığı belirtilen iddianamede, Temur'un 'tedbirsizlik ve dikkatsizlik sonucu ölüme ve yaralanmaya neden olmaktan dört ile 10 yıl arasında hapis cezasına çarptırılması talep edildi.

'Kaçırma'ya takipsizlik
Kazanın ardından Yeliz Telli'nin annesi Nermi Karaman, 'kızının kaçırılarak arabaya zorla bindirildiği ve arabadan atılarak öldürüldüğü' iddiasında bulunmuştu. Karaman'ın bu suç duyurusu takipsizlikle sonuçlandı.

radikal

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber