Atalay: Mevcut polisler 3 haftalık eğitimle askerliklerini yapacak

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 04 Ocak 2011 16:12, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İçişleri Bakanı Beşir Atalay, mevcut polislerin 3 haftalık eğitimle askerliklerini yapacaklarını, akademi ya da yüksekokul mezunu olmanın da fark etmediğini söyledi.

TBMM'de gazetecilerin sorularını yanıtlayan Atalay, polislerin askerlik durumları ile ilgili olarak, bu konuda 3 unsur bulunduğunu söyledi. Atalay, "Bundan sonra polis olmak için okullara gireceklerde; yüksekokula girecekler polis olduğunda 6 ay askerlik yapacak, şu anda 15 ay yapıyorlar. Akademi mezunları 3 hafta yapacaklar. Şu anda onlar da normal üniversite mezunları gibi bazısı kısa dönem 6 ay, bazısı ise 1 yıl yapıyor. Ama mevcut polis olanlar, birikimi eritmek için 3 haftalık eğitimle

askerliklerini yapacaklar; akademi- yüksekokul mezunu burada fark etmiyor. Polislik mesleğinde olmaları yetiyor; genel durum bu" dedi.

Atalay, polisliğe farklı bölümlerden üniversite mezunlarını aldıklarını da hatırlatarak, "Üniversiteden mezun oluyor, sonra biz onu alıyoruz, 6 ay eğitim görüyorlar. 6 ay eğitim görenler de eğer polis oldularsa bunlar da 3 haftalık eğitimle askerliği tamamlayacaklar. Ama bundan sonra üniversite mezunu alırken, askerlik yapma şartı koyacağız ilanımıza; onlar askerliklerini yaparak gelecekler" dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber