Polis, seçmene baskıyı engellemek için sandığa daha yakın duracak

Kaynak : Zaman
Haber Giriş : 06 Ocak 2011 08:40, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

EŞREF AKGÜN

Millet iradesinin sandığa özgürce yansıması amacıyla polisle sandık arasındaki mesafe daraltıldı. Önceki seçimlerde polis, seçim merkezine 100 metre kadar yaklaşabiliyordu. Şimdi bu mesafe 20 metreye indirildi. Bu kararın, özellikle Doğu ve Güneydoğu'daki seçmen üzerindeki baskıyı engelleyeceği belirtiliyor.

Haziran ayında yapılması planlanan genel seçimlerde, millet iradesinin sandığa özgürce yansıması amacıyla polisle sandık arasındaki mesafe yeniden düzenlendi. Önceki seçimlerde polis seçim merkezine 100 metre kadar yaklaşabilirken şimdi bu mesafe 20 metreye kadar indirildi.

Emniyet Genel Müdürlüğü Güvenlik Daire Başkanlığı, yaz aylarındaki genel seçimlerin huzur ve güven içinde yapılmasını sağlamak için ilgili şube müdürleriyle geçtiğimiz hafta bir toplantı gerçekleştirdi. Öğrenci olayları, izinsiz gösteriler, korsan yayınlar gibi genel güvenlik konularının da görüşüldüğü toplantıda, seçimle ilgili alınacak önlemler masaya yatırıldı. Oy kullanma işlemlerine herhangi bir şaibenin karışmaması için alınacak güvenlik tedbirleri ve seçimleri sabote etmeye yönelik muhtemel eylemlerin engellenmesi gibi konular tartışıldı. Toplantıdan çıkan karara göre, önceki oylamalarda seçim merkezine 100 metreye kadar yaklaşabilen polisler, bundan böyle 20 metre kadar yakın olabilecek. Ayrıca sandık başında çıkan tartışmalarda güvenlik güçlerinin müdahalesine sadece sandık başkanları karar verirken, genel seçimlerde diğer seçim görevlileri de yardım isteyebilecek.

Malatya Emniyet Müdürlüğü Güvenlik Şube Müdürü Ahmet Ekici, polisin amacının huzur ve güven ortamı içinde anayasal hakların yerine getirilmesini sağlamak olduğunu belirtti. Yapılacak genel seçimlere farklı kesimler tarafından Türkiye'nin dönüm noktası gibi bakıldığına dikkat çeken Ekici, şu görüşü dile getirdi: "Seçimlerin huzur içinde geçmesi için alınacak tüm önlemleri belirledik. Bu çerçevede önceki seçimlerde sandığa 100 metreden fazla yaklaşamıyordu. Önümüzdeki seçimlerde 20 metreye kadar yaklaşabilecek. Önceden sandık başkanları sadece polisleri çağırmakta yetkiliydi. Şimdi diğer üyeler de polisin müdahalesini isteyebilecek. Polis tabii ki tüm bunları yaparken tüm parti mensuplarına aynı mesafede olacaktır. Bundan kimsenin şüphesi olmamalıdır."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber