410 adli hakimin görev yeri değişti

Kaynak : Hürriyet
Haber Giriş : 07 Ocak 2011 07:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu (HSYK), adli yargıda görev yapan 410 hakim ve cumhuriyet savcısının görev yerini değiştirdi.

HSYK, Adli Yargı Kararnamesini internet sitesinde yayımladı. Kurul, büyük bölümü bulunduğu bölgede görev süresini doldurma, mazeret, disiplin ve sicil durumuna göre 410 hakim ve cumhuriyet savcısının görev yerlerini değiştirdi.

Kararnameye göre, 21 Balyoz davası sanığının tahliyesine karar veren İstanbul 12. Ağır Ceza Mahkemesi Üye Hakimi Oktay Kuban Eskişehir hakimliğine atandı. Edinilen bilgiye göre, Hakim Oktay Kuban görev yeri değişikliği talebinde bulundu ve kendi isteği doğrultusunda atması yapıldı.

Albay Dursun Çiçek'in Ergenekon davasında tahliyesine karar veren İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi üye Hakimi Mehmet Faik Saban Bakırköy Ağır Ceza Mahkemesi Başkanlığı'na atandı. Ayrıca, Bakırköy 8. Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı İbrahim Topuz Bolu hakimliğine, Özel Yetkili Ankara Cumhuriyet Savcısı Hüseyin Görüşen Ankara Cumhuriyet Başsavcıvekilliğine ve YARSAV'ın listesinden HSYK üyeliği seçimlerine giren Adli Sicil Genel Müdür Yardımcısı Orhan Sungur da Kadıköy Cumhuriyet savcılığına atandı

KARARNAMEYİ GÖRMEK İÇİN TIKLAYINIZ.


19 tahliye veren hâkime tayin

Oya ARMUTÇU

ESKİ Hâkimler ve Savcılar Yüksek Kurulu'nun (HSYK) kriz yaratan kararnamesi ile İstanbul 12'nci Ağır Ceza üyeliğine atanan, Ergenekon ve Balyoz davalarında çok sayıda tahliye kararı veren Hâkim Oktay Kuban, Eskişehir Hâkimliği'ne atandı. 22 kişilik yeni HSYK, geçen yıldan kalan unvanlılar kararnamesinin ardından 410 kişilik adli yargı güz kararnamesini tamamlayıp dün akşam internet sitesinden yayınladı. HSYK kaynakları, kararname ile bir günde 19 Balyoz sanığını tahliye etmesi eleştirilen Kuban'ın kendi isteği ile Eskişehir'e atandığını bildirdiler.

Albay Dursun Çiçek'i tutuklandıktan 18 saat sonra jet hızıyla tahliye eden ve söz konusu tahliyesi, ?İyi çocuklar seninle gurur duyuyor', ?Kader mahkûmlarının nöbetçi hâkimi' ve ?Dama düşenin dostu baba Faik' yazılı dövizlerle protesto edilen İstanbul 13'üncü Ağır Ceza Mahkemesi üye hâkimlerinden Faik Saban ise Bakırköy Ağır Ceza Mahkemesi Başkanlığı'na getirildi. Balyozcuların ?Yakalama' kararına itirazı görüşüleceği sırada İstanbul 11'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde izne gönderilen Bülent Akasma da Bakırköy Ağır Ceza Mahkemesi Başkanlığı'na atandı. Ergenekon soruşturması kapsamında eski Bakan Seyfi Oktay'la telefon görüşmeleri dinlemeye takılan İstanbul Cumhuriyet Başsavcı Vekili Metin Şentürk, Kocaeli Savcılığı'na atandı. Sekizinci cumhurbaşkanı Turgut Özal ve Jandarma Genel Komutanı Eşref Bitlis'e suikast iddiasıyla ilgili soruşturmaları yürüten Özel Yetkili Ankara Cumhuriyet Savcısı Hüseyin Görüşen Ankara Cumhuriyet Başsavcıvekilliği'ne atandı. Tecavüz edildikten sonra bıçaklanarak öldürülen 32 yaşındaki bir hayat kadınının cinayetini cep telefonu rehberindeki kişilere DNA testi yaptırıp aydınlatan Ankara Savcısı Murat Esen, Ankara Cumhuriyet Başsavcı Vekilliğine getirildi. Kararnamede çok sayıda bakanlık bürokratının kürsü hakimliğine ve savcılığa atanması da dikkat çekti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber