Çocukların derdini dinleyecek polis KANKA'ları var

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 07 Ocak 2011 13:51, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İstanbul Çocuk Şube Müdürlüğü ve Esenyurt Toplum Destekli Polisleri çocuk polisi 'KANKA'yı da yanına alarak Esenyurt'da bulunan bir İlköğretim Okulu'nu ziyaret etti. Çocuk polisi Derya ablalarını soru yağmuruna tutan öğrenciler, daha sonra sahneye çıkan KANKA maskotlu polislerle dans ederek tehlikelere maruz kaldıklarında neler yapabilecekleri konusunda bilgi aldı.

İstanbul Çocuk Şube Müdürlüğü'ne bağlı "Çocuk polisi KANKA"nın ziyaretleri sürüyor. Hergün bir yada iki okula giderek bilgi veren kanka'nın önceki günkü durağı Esenyurt oldu. Esenyurt Tay İlköğretim Okulu'na giden kankanın gösterisi öncesi sivil ve resmi polislerle ilgili klipler izlettirildi. Daha sonra çocuklardan gelen sorular ise çocukların polis ablası Derya Coşkun'u terletti. Çocuklar "Polis neden şiddet uyguluyor", "Polis bir suçluyu yakaladığında dövüyor mu" gibi soru yağmuruna tutulan Derya Coşkun, Polislerin kimlere müdahale ettiği konusunda çocuklara aydınlatıcı bilgiler verdi.

ALO KANKA'nın da tanıtıldığı toplantıda, çocukların her türlü problemleri için çocuk polisi KANKA'ya 1550'den SMS atabilecekleri ya da kanka.com.tr'den ulaşabilecekleri belirtildi. Toplantıda ayrıca çocuk polisi Derya Coşkun, küçük çocuklara sihirli parmakları anlatarak, 5 parmağını gösterdi ve çocukların kimlere güvenmesi gerektiğini anlattı. Parmaklardan birisi çocukların kendisi, diğer parmak, anne ve babası, üçüncü parmak öğretmenleri, dördüncü parmak anne ve babası ile öğretmenlerin söylediği kişiler, beşinci parmak ise polis, hakim, savcı, doktor gibi meslekler olduğu vurguladı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber