Bakan Eroğlu: Ankara'ya ekolojik yerleşim alanı kuracağız

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 07 Ocak 2011 15:33, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu, Ankara Gölbaşı'nda Eymir Gölü'nü de kapsayan bir proje hazırlığı içinde olduklarını dile getirerek, "Gölbaşı'nda dünyaya örnek olacak ekolojik yerleşim alanı kurmak istiyoruz." dedi. Ankara'da kamu kurum ve kuruluşları yeni yılın ilk değerlendirme toplantısında bir araya geldi.

Ankara Valisi Alaaddin Yüksel başkanlığında Rixos Otel'de gerçekleştirilen toplantıya Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu da katıldı. Ankara'daki su ve ağaçlandırma çalışmaları hakkında bilgi veren Bakan Eroğlu, Ankara'nın içme suyu ihtiyacını sağlayacak olan Gerede Sistemi'nin imza töreninin 12 Ocak'ta atılacağını duyurdu. İhalesi yapılan Gerede Sistemi'nin 31 bin 592 metre uzunluğunda 4.5 metre çapında tünel ile Ankara'ya su getirileceğini ifade eden Bakan Eroğlu, böylece Ankara'nın uzun zamandır hayalini kurduğu Gerede suyu projesine kavuşacağını ifade etti.

Ankara'nın önemine vurgu yapan Bakan Eroğlu, "Ankara'nın bir saat bile susuz bırakmak doğru değil. Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin Kesikköpü'den getirdiği su önemli. Bunu tenkit edenler oldu. Tenkitte hiç hakları yok. Kızılırmak Ankara'nın sigortasıdır. Çamlıdere'de bir aksaklık olduğunda aylarca Ankara'yı susuz bırakmak söz konusu olabilirdi. Bu çalışma tarihe geçti." dedi. Ankara'da su taşkınlarından korunması için de çalışmalar yürütüldüğünü ifade eden Bakan Akdağ, "Ankara'nın taşkından korunması için çalışmalarımız var. Ankara Çayı'nın ve diğer birtakım derelerinin ıslahı için çalışmalara başladık. Sadece dereyi kurtarmakla kalmayacağız, Ankara Çayı'nı mesire alanı yapacağız ve koku sorununa da çare olacağız." şeklinde konuştu.

2011 yılının Ankara için yatırım yılı olduğuna değinen Bakan Eroğlu, diğer bakanlıkların da Ankara'yı kapsayan önemli çalışmaları bulunduğunu ifade etti. Ağaçlandırma faaliyetlerine de değinen Eroğlu, Ankara'yı yeşil bir başkent yapma gayreti içinde olduklarını söyledi. Ankara Valisi Alaaddin Yüksel de Ankara'nın daha iyi yerlere gelmesi için çaba sarfettiklerini belirterek, "Kaymakamlarımız, belediye başkanları ve il müdürlerimizle eksikliklerimizi masaya yatırıp, fikir alışverişinde bulunuyoruz." dedi. İl Koordinasyon toplantısına Çevre ve Orman Bakanlığı müsteşarları, bürokratları, Ankara milletvekilleri, kaymakamlar, belediye başkanları, il müdürleri katıldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber