Çelik: Rehber öğretmenleri, rehberlik araştırma merkezlerinde toplayacağız

Haber Giriş : 25 Mart 2005 16:39, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Aksaray Valisi Hüseyin Avni Coş'u makamında ziyaret eden Çelik, ardından Aksaray Belediyesi'ne geçerek Belediye Başkanı Nevzat Palta ile bir süre görüştü.

REHBER ÖĞRETMEN
Rehber öğretmenlerle ilgili devam eden çalışmaların hatırlatılması üzerine Çelik, ''10 bin rehber öğretmenimizi, rehberlik araştırma merkezlerinde topluyoruz. Söz konusu branşta öğretmen sayısı az olduğu için her merkezi, belli okullarla ilişkilendireceğiz. Tıpkı ilköğretim müfettişleri gibi rehber öğretmenler de o ildeki tüm öğrencilerin rehber öğretmeni olacak. Bu sistemle rehberliği sağlıklı bir temele oturtacağız'' diye konuştu.

Rehber öğretmen sayısının az olduğu yönünde eleştiriler aldıklarını belirten Çelik, uygulamaya konulacak sistemle böyle bir sıkıntının bütünüyle ortadan kalkacağını bildirdi.
Ziyaretin ardından, AK Parti İl Başkanlığı'nda partililerle buluşarak yaklaşık yarım saat süren basına kapalı bir toplantı yapan Çelik, daha sonra Zafer Mahallesi'ndeki toplu konut bölgesinde inşa edilen 8 derslikli Milli Egemenlik İlköğretim Okulu'nu törenle hizmete açtı.

Netgazete

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber