Elazığ'da 2. rapor

Kaynak : Cumhuriyet
Haber Giriş : 12 Ocak 2011 08:03, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:00

İçişleri Bakanlığı Mülkiye Başmüfettişi İhsan Yiğit'in ?Ak Partili Elazığ Belediye Başkanı M. Süleyman Selmanoğlu ile birlikte toplam 17 personel hakkında işlem yapılması? için Elazığ Cumhuriyet Başsavcılığı'na sunduğu rapordan bir ay sonra bir başka mülkiye müfettişi tarafından hazırlanan rapor da yine başsavcılığa sunuldu

Cumhuriyet gazetesinin haberine göre, Mülkiye Müfettişi Naci Çetin Akder tarafından ?ihaleye fesat karıştırmak? suçlamasıyla hazırlanan raporda, aralarında müdürlerin de bulunduğu 9 belediye personeli hakkında işlem yapılması istendi.

Raporda, ihalelerle ilgili olarak ?İhaleye giren şirket yetkilisi ile ihaleyi inceleyen belediye personeli aynı, ihaleyi bu personel almış. İhalenin yasal dayanağı olan evrak belediye kayıtlarında yok. İhale tutarı hayali olarak tanzim edilmiş. Sahte evrak düzenlenmiş? gibi tespitler yapıldı.

3.5 aydır Başsavcılıkta bekleyen dosyada, ?iş makinelerinin çalıştırılması hizmet alımı? ile ?Parke ve Bordür Yapımı İşi? ihalelerin incelendiği dile getirildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber