Memur-Sen, kamu personel reform tasarısına tepkili

Haber Giriş : 26 Mart 2005 00:02, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Memur-Sen Genel Başkanı Ahmet Aksu, yeni Kamu Personel Tasarısı ile memur sayısının 250 bine indirilerek, üst kademe yöneticilerinin memur, memurların ise sözleşmeli personel yapılmak istendiğini öne sürdü.

Aksu, yaptığı yazılı açıklamada, söz konusu tasarının Anayasaya aykırı olduğunu savunarak, "Anayasanın; 'Kamu hizmeti Görevlileriyle İlgili Hükümler' başlığında, 'Devletin, kamu iktisadi teşebbüsleri ve diğer kamu tüzelkişilerinin genel idare esaslarına göre yürütmekle yükümlü oldukları kamu hizmetlerinin gerektirdiği asli ve sürekli görevler, memurlar ve diğer kamu görevlileri eliyle görülür. Memurların ve diğer kamu görevlilerinin nitelikleri, atanmaları, görev ve yetkileri, hakları ve yükümlülükleri, aylık ve ödenekleri ve diğer özlük işleri kanunla düzenlenir. Üst kademe yöneticilerinin yetiştirilme usul ve esasları, kanunla özel olarak düzenlenir' hükmü içermektedir. Anayasa hükmünde açıkça görüleceği üzere memur ve üst kademe yöneticileri hakkında gerekli düzenlemeler yapılmış olmasına rağmen tasarıda Anayasaya aykırı düzenlemeler getirilmekte, memurlar sözleşmeli personel, üst kademe yöneticileri ise memur yapılmaktadır" dedi.

Aksu, Anayasa değişikliği yapılacaksa, bu konudan daha acil olan ve uluslararası hukuk kuralları gereği uygulanması gereken, üstelik toplu görüşmelerde taahhüt altına alınan, memurlara siyaset yapma hakkı, grevli toplu sözleşmeli sendika hakkı gibi konular hakkında Anayasanın ilgili maddeleri üzerinde değişiklik yapılması gerektiğini savundu.

Aksu, bu tür tasarıların kamu çalışanlarını huzursuz ettiğini ve memurun iş verimini düşürdüğünü, bunun faturasını ise 70 milyon Türk vatandaşının ödediğini iddia etti.

İHA

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber