Türkiye'nin deprem haritaları değiştiriliyor

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 13 Ocak 2011 10:41, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Kandilli Rasathanesi Deprem Araştırma Merkezi eski Müdürü Prof. Dr. Ahmet Mete Işıkara, Türkiye'nin deprem haritalarının değişeceğini açıkladı. Haritalarda 2. deprem kuşağında yer alan bölgeler 1. deprem kuşağına geçecek.

Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi Deprem Araştırma Merkezi eski Müdürü ve Türk Kızılayı Genel Başkanı Başdanışmanı Prof. Dr. Ahmet Mete Işıkara, "Toplum Liderlerini Teşkilatlandırma Projesi" ve "Afet Zararlarını Azaltma Programı" kapsamında çalışmalar yürütmek üzere Çorum'a geldi. Çorum'da ilk olarak Vali Nurullah Çakır'ı makamında ziyaret eden Prof. Dr. Ahmet Mete Işıkara, "Toplum Liderlerini Teşkilatlandırma Projesi" hakkında bilgi verdi. Ziyarete Işıkara'nın yanı sıra Kızılay Çorum Şube Başkanı Sedat Canbolat, Türk Kızılayı Genel Müdürlüğü Eğitim Yönetimi Bölüm Müdürü Funda Gülay Ünal, Birim Yöneticisi Vildan Erözmen ile diğer birim yetkililer katıldı.

Prof. Dr. Işıkara, valilik ziyaretinin ardından Albayrak İlköğretim Okulu'nda öğrencilere, Kızılay'ın Anadolu'daki okul yaptırma çalışmaları kapsamında Kızılay Kardeş Kulübü Kumbarası' dağıttı. Türk Kızılayı'nın okul yaptırma çalışması başlattığını anlatan Işıkara, "Kumbaralara harçlıklarınızdan para artıracaksınız. Bütün çocuklar sizin gibi şanslı değil siz okulunuza servis, araba yada yürüyerek gidebiliyorsunuz ama Okula gidemeyen ya da kış döneminde uzak okullarına yürüyerek giden çok öğrenci var. Kumbaralardaki paraları 10 Nisanda öğretmenlerinize teslim edin. Kızılay şubesince toplanacak paralarla, Anadolu'daki okulların yapımına katkı sağlayacaksınız." dedi.

Işıkara, Çorum'un en aktif fay hattı olan Kuzey Anadolu Fay hattı üzerinde olduğunu belirterek, Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü deprem haritalarının değiştirileceğini ve yeni deprem haritalarında 2. deprem kuşağında yer alan bölgelerin 1. deprem kuşağına geçeceğini söyledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber