Çubukçu: '45 santimetre' yasağı tamamen uydurma/ Video

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 13 Ocak 2011 10:52, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59

Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu, Mersin'de uygulandığı iddia edilen '45 santimetre' yasağının tamamen uydurma bir haber olduğunu açıkladı.

Bakan Çubukçu, Mersin'de Nevit Kodallı Anadolu Güzel Sanatlar ve Spor Lisesi'nde, kız ve erkek öğrencilerin birbirlerine 45 santimetreden daha fazla yaklaşmayacaklarına dair çıkan haberlerin doğruluktan uzak ve provokatif amaçlı olduğunu açıkladı.

Alevilik gelecek yıl müfredata girmiş olacak

Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu, Alevilik konusunun gelecek yıl müfredata gireceğini söyledi.

Basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Milli Eğitim Bakanı Çubukçu, bir soru üzerine "2011-2012 eğitim öğretim yılında ders kitaplarına Alevi çalıştayı sonrasında elde edilen sonuçlar ve çıktılar esas alınarak hazırlanmış ders kitapları müfredata girmiş olacak." karşılığını verdi.

Mersin'deki bir okuldaki 45 cm iddialarıyla ilgili de konuşan Çubukçu, "Hiçbir yönüyle doğru değil, üretilmiş bir haber. Üretilirken de hangi maksatla hareket edildiği konusunda şüphelerim var." dedi. "Ne amaçla yapıldığını düşünüyorsunuz?" sorusuna Çubukçu, "Özellikle eğitim ve öğretimle ilgili olarak orta öğretim kurumlarımızda bir takım provokatif eylemlerin terörize gruplarca öğrenciler üzerinden, yalan haber üzerinden provoke ettiği konusunda bilgi var. Dikkatli olunmasını rica ediyorum." diye cevap verdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber