İLKSAN'dan Aidat İadesi işlemleri hakkında açıklama

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 17 Ocak 2011 00:45, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

?İLKSAN Kesintilerini Alamayanların Dikkatine? haberimizde gündeme getirdiğimiz haberle ilgili İLKSAN Genel Müdürlüğü'nün açıklaması

İLKSAN GENEL MÜDÜRLÜĞÜ'NÜN AİDAT İADESİ İŞLEMLERİ

DUYURUSU İLE İLGİLİ AÇIKLAMASI

07/01/2011 Tarihinde bir haber sitesine konulan ve halen devam eden duyuruda ?İLKSAN Yönetiminin yoğun gayretleri ile İLKSAN Mevzuatındaki değişikliklerle 10 Şubat 2010 tarihinden sonra 120 ayını doldurmadan emekli olanlara, branş değişikliği vb. nedenlerle üyelik kapsamı dışına çıkanlara, bu süre içerisinde ödedikleri aidatları yasal faiziyle birlikte kendilerine iade edildiğini, fakat 10 Şubat 2010 tarihinden önce üyelik kapsamında iken üyelikleri sona erenlere herhangi bir ödeme yapılmadığını? belirterek 10 Şubat 2010 tarihinden önce üyelikleri sona erenlerin aidat iadelerini mahkeme kararıyla alabilecekleri ifade edilmiştir.

10 Şubat 2010 tarihinden önceki aidat iadesi işlemlerinde; işlemin doğduğu anda ve yürürlükte bulunan ?Aidat ve Sosyal Yardımlar Yönetmeliğine? göre işlem tesis edilmektedir. Emsal mahkeme kararlarına göre işlem yapılmamaktadır. Habere konu olan mahkeme kararları emsal alınmamaktadır. Bu doğrultuda Kurumumuz lehine ve üyemiz aleyhine sonuçlanan birçok mahkeme kararları da bulunmaktadır.

Aşağıda örnek olarak sunulan mahkeme kararlarından da görüleceği üzere mahkeme kararlarının bir bölümü üyelerimiz aleyhine sonuçlanmış olup, bu durumun üyelerimize ek mali külfet getireceği aşikardır. Üyelerimizin bu durumu bilmeleri açısından bu açıklamanın yapılması zorunluluğu doğmuştur.

İLKSAN GENEL MÜDÜRLÜĞÜ

EKLER:

Mahkeme karar önekleri

Emsal teşkil eden dava dosyalarına bu linkten ulaşabilirsiniz.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber