Bakan Yılmaz: Torba Tasarı'daki düzenlemelerde herhangi bir af söz konusu değil

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 16 Ocak 2011 15:07, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Devlet Bakanı Cevdet Yılmaz, 'Torba Tasarı' olarak adlandırılan bazı kanunlarda değişiklik öngören yasa tasarısındaki düzenlemelerde herhangi bir affın söz konusu olmadığını söyledi. Yılmaz, düzenlemenin, borçlarını ve vergilerini ödeyen vatandaşların cezalandırılması anlamına gelmediğini belirtti.

Devlet Bakanı Cevdet Yılmaz, Niğde Valisi Alim Barut'u ziyaret ederek, ilin sorunları hakkında bilgi aldı. AK Parti Niğde milletvekilleri Muharrem Selamoğlu, İsmail Göksel ve MHP Niğde Milletvekili Mümin İnan'ın da eşlik ettiği ziyarette, Vali Alim Barut, Yılmaz'a, üzerinde tarihi Alaaddin Camii'nin işlendiği plaket ile yöresel halı hediye etti.

Devlet Bakanı Cevdet Yılmaz, burada yaptığı konuşmada, düzenlemenin, geçmişte ödenmemiş birtakım cezalar ve borçların enflasyon oranıyla

yapılandırılması ve taksitlendirilmesiyle ödeme kolaylığı getirdiğini ifade etti. Bakanı Yılmaz, şöyle dedi:

'Dolayısıyla borçlarını, vergilerini ödeyen vatandaşlarımızı cezalandıran bir mahiyette değil ama bir şekilde sıkıntı yaşamış, ödeme yapamamış, bu yüzden yüksek ceza ve faizlerle karşılaşmış vatandaşlarımızı ve işletmelerimizi rahatlatan bir düzenleme. Özellikle kriz sonrası dönemde daha da bir rahatlama sağlayacağını düşünüyoruz. Meclis'te epey müzakere edildi, alt ve üst komisyonlarda çalışmalar bitti. Önümüzdeki hafta Meclis tatilde, ondan sonraki hafta genel kurulda ele alınacak. Yasalaştığı zaman insanımızda ekonomik açıdan rahatlama sağlayacak. Kamuda bize de ilave gelirler sağlamış olacak. Gerek merkezi idare, gerekse belediyelerimiz bundan payını alacak. Tahsilat imkanı artacak. Buradan gelecek gelirle de yine insanımıza hizmet edeceğiz. Biz buradan gelecek gelirleri bütçeye yazmadık. Ne kadar gelir elde edeceğimiz belli olmadığı için, son halini Meclis verecek ve bu nedenle kapsamı tam olarak net olmadığı için bütçede yer vermedik. Yasa çıktıktan sonra da kısmen borçlarımızı azaltmada, kısmen sosyal harcamalarda ve kamu yatırımlarında kullanacağız. Bunlar bir seferlik elde edilen gelirler. Harcama olarak da tek seferlik harcamalara tahsis etmek de daha anlamlı. İnşallah, bu sayede kamu yatırımlarına ek ödenek tahsis etmemiz mümkünolabilecek.'

Yılmaz, Türkiye'nin artık iddialı bir ülke olduğunu ve 2023 yılında Cumhuriyetin 100. yaşında dünyanın en büyük 10 ekonomisi arasına girmeyi hedeflediğini ifade etti. Yılmaz, bunun için sadece Ankara'da çalışmanın yeterli olmadığını, ülkenin her yerinde topyekün kalkınma seferberliği başlatılması gerektiğini belirtti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber