'ÖSYM'de kopya' çektirdikleri iddiasıyla tutuklanan 2 kişi serbest kaldı

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 19 Ocak 2011 14:56, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Suç örgütü kurarak, önceden anlaştıkları kişilerin ÖSYM sınavlarında kopya çekmelerini sağladıkları" iddiasıyla haklarında dava açılan bir kısmı üniversite görevlisi 30 sanığın yargılanmasına Ankara 7. Ağır Ceza Mahkemesi'nde başlandı. Mahkeme, dava kapsamında tutuklu bulunan örgüt lideri olduğu iddia edilen Oruç Ali Uğur ve Soner Gökgül'ü serbest bıraktı.

Ankara 7. Ağır Ceza Mahkemesinde görülmeye başlanan davada, duruşmaya gelmeyen bazı sanıkların ifadelerinin talimat yoluyla alındığı bildirildi. Tutuklu sanık Soner Gökgül, kendisinin üniversitede mastır öğrencisi olduğunu belirterek üzerine atfedilen suçlamaları reddetti. Oruç Ali Uğur da örgüt kurmadığını ileri sürerek iddiaların gerçeği yansıtmadığını savundu. Mahkeme heyeti, "kaçma ihtimalleri olmadığı" gerekçesiyle tutuklu sanıklar Oruç Ali Uğur ve Soner Gökgül'ü serbest bıraktı. Böylece dava kapsamında tutuklu sanık kalmadı. Duruşma ileri bir tarihe ertelendi.

İDDİANAMEDEKİ SUÇLAMALAR

İddianamede, 21 Mart 2010'daki ÜDS, 11 Nisan 2010'daki YGS, 2 Mayıs 2010'daki KPDS, 9 Mayıs 2010'daki ALES, 19-27 Haziran 2010 tarihleri arasında yapılan LYS, 10 Temmuz 2010'da yapılan KPSS ve 31 Mart 2010'da yapılan Gazi Üniversitesi yeterlilik sınavında kopya çekildiğine ilişkin iddialara yer veriliyor.

Sanıklar Oruç Ali Uğur ile Soner Gökgül'ün, teknik takibi devam eden GSM hatları ile yaptıkları görüşmelerde 19-26 Haziran 2010 arasında yapılan LYS sınavında kopya çektikleri ve elde ettikleri cevap anahtarlarını sınavlarda bulunan M.Y. ve M.K.U'ya cep telefonu vasıtası ile ilettikleri yönünde deliller bulunduğu belirtiliyor.

İddianamede, Oruç Ali Uğur ile Karamanoğlu Mehmet Bey Üniversitesinde öğretim görevlisi olan Abdülkadir Dilber, Elazığ Fırat Üniversitesi Sivrice Meslek Yüksek Okulunda öğretim elemanı olarak görev yapan Zülfü Biçer ve Selçuk Üniversitesi Yabancı Diller Bölümünde Okutman olarak görev yapan Mustafa Dolmacı'nın da arasında bulunuğu 30 sanığın, "Suç işlemek amacıyla örgüt kurmak, yönetmek ve üye olmak", "suç işlemek amacıyla kurulan örgüte üye olmamakla birlikte örgüte yardım etmek, rüşvet almak ve vermek, rüşvet alma ve vermeye yardım etmek" gibi gerekçelerle cezalandırılmaları talep ediliyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber