Gümrük memurları medyayı uyardı

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 21 Ocak 2011 11:17, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Gümrük Muayene Memurları Derneği, gümrüklerdeki operasyonlarla ilgili medyada çıkan haberleri yakından takip ettiklerini, suç unsuru teşkil edenlerle ilgili hukuksal süreç başlatacaklarını bildirdi.

Başkan Bahattin Türközü imzasıyla yayınlanan açıklamada, "Gerek görsel, gerekse yazılı basında, meslek mensuplarımız hakkında yapılan haberler, haberi düzenleyen haberciler ve sorumlu kurumsal kişilikler, dernek yönetim kurulumuz tarafından titizlikle takip edilmektedir. Önümüzdeki günlerde, bu haberlerde suç unsurunun tespit edilmesi halinde, gereken hukuksal sürecin başlatılacağını bildiririz."denildi.

Kanunlarla belirlenen sınırlar içinde kalarak, Gümrük Muayene Memurları'nın birlik ve beraberliğini, karşılıklı yardımlaşma ve dayanışmasını, sürekli eğitim ve bilgilendirmeler yolu ile mesleki kalitenin arttırılmasını sağlamayı ilke edindiklerine vurgu yapan yönetim, "Şu günlerde yayınlanan derneğimiz ve meslek mensuplarımız hakkında gerçeğe aykırı ve mesnetsiz haberlerin, hukuki süreci devam eden münferit bir olay üzerinden, bilgi kirliliği yaratıp doğru ile yanlışı birbirine karıştırarak tüm gümrük camiasını zan altında bırakma gayretleri olarak görüyor ve şiddetle kınıyoruz." dedi.

Ayrıca, tüm gümrük teşkilat çalışanlarını kucaklayacak Gümrük Müsteşarlığı Teşkilat Yasa Tasarısı'nın biran önce yasalaşmasının önemine vurgu yapıldı

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber