Sky, 6 günde 10 bin yolcuyla uçtu

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 23 Ocak 2011 16:00, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:00

"Mutluluktan uçuyoruz" sloganı ile iç hatlarda uçmaya başlayan Sky Havayolları 6 günde 10 bin kişi taşıdı. Kayı Grubu Başkanı Talha Görgülü "Batana kadar mantığıyla işe girmedik" dedi

Kayı Grubu bünyesindeki Sky Havayolları iç hat seferlerine başladığı ilk altı günde 10 bin kişi taşıdı. Yönetim Kurulu Başkanı Talha Görgülü, ilk altı günde 149 uçuş gerçekleştirdiklerini ve yüzde 65 dolulukla uçtuklarını, bunun beklentilerinin çok üstünde olduğunu kaydetti. Geçen sene grup olarak 1 milyar euroluk ciro hedefini tutturduklarını söyleyen Görgülü, Sky'ın grubun amiral gemisi olacağını söyleyerek bu sene havayolu sayesinde yüzde 10 büyüme hedefi koyduklarını kaydetti. Yurtdışından charter seferleri ile havacılık sektöründe olan Sky Havayolları'nda düşük fiyat politikası izlemeyeceklerini belirten Görgülü, "İlk seferlerimizde fiyatlarımızı çok düşük tutmadık. 39 TL gibi fiyatlarla çıkmadık. Böyle bir politika içine girmeyeceğiz. Çünkü biz 'batana kadar' mantığıyla bu işe girmedik' diye konuştu. Bunun yerine kampanyalar yapacaklarını kaydeden Görgülü, "Akbank ve Finansbank ile ödemeleri 3 taksite böleceğiz. 11 kez bizimle uçan 1 bilet bedava alacak. 15 defa uçarlarsa 1 haftasonu Adam & Eve'de bedava konaklama veriyoruz. 21 kere uçtuklarında da gidiş-dönüş bileti vereceğiz" diye konuştu. Görgülü seyahat acenteleri aracılığıyla uçak bileti satışına yöneldiklerini kaydederek "Acentelerin tek gelir kapısı uçak biletleri. Onları da desteklemek lazım" dedi. Görgülü Sky'ın iç hatlara girmesiyle 200 kişiye ek istihdam yarattıklarını da açıkladı.

TURİSTİ HATAY'A GETİRECEK

Görgülü, yakın zamanda Antalya'dan Kayseri ve Hatay uçuşlarını da başlatacaklarını kaydederek, "Paket turlar yapıp Antalya'ya gelen turisti günübirlik bu şehirlere kültür turlarıyla getirmeyi planlıyoruz. Bunun yanı sıra Ankara- Van, Antalya-Van ve Van-İran, Ankara-Diyarbakır gibi bölgesel uçuşlara da başlayacağız. Trabzon, Diyarbakır ve Elazığ da uçmayı planladığımız diğer şehirler arasında" diye konuştu. Görgülü, ilk 6 günde en çok dolan uçuşun ise İstanbul-Van uçuşları olduğunu kaydetti. Yıl sonuna kadar 20 şehire uçmayı hedeflediklerini söyleyen Görgülü,"Şu anda 17 uçağımız var. 4 tanesi sadece iç hatlarda uçuyor. Talebe göre bu sayıyı artıracağız" dedi.

Otelde emlakçı açıldı, iyi iş yaptı

TÜRKİYE'DE emlak sektörüne yabancıların da ilgi gösterdiğini söyleyen Görgülü, "Bir emlak şirketi Adam & Eve Oteli içinde ofis açmak istedi. Biz de 'ne yapacaksınız burada' dedik. Hatta kirayı yüksek bile söyledik. Yine de geldi. İyi iş yaptı. İnsanlar tatildeyken ev bakıp sonra almaya karar veriyor. Emlakçının işleri iyi gidiyor ki kontratı dolmadan uzattı "diye konuştu.

Rusya'da ararken otelimde buldum

ADAM & Eve Oteli'in yurtdışındaki popülaritesinin de arttığını söyleyen Görgülü, "Rusya'da görüşmek istediğim ve üç yıldır randevu alamadığım üst düzey yetkililerle otelimde karşılaştım" diye konuştu. Otelde bir sezonda 72 milletten insanı aynı anda ağırladıklarına da dikkat çeken Görgülü, turizm gelirleri ile ilgili de "Ulaştırma gelirleri turizmin içinde sayılmıyor. Ancak her yıl milyonlarca turistin yüzde 50'sini Türk uçak şirketleri taşıyor. Bunu da dikkate almak gerekir" dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber