Din dersi öğretmenine suçlama/ Video

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 24 Ocak 2011 14:27, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59

TUNCELİ'de bir ilköğretim okulunda asker öğretmen olarak görevli Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi öğretmeni Y.Ö.'nün, öğrencilerin yazılı kağıtlarına zorla, "Dersimiz bu hayatta da olacak, hatta öbür hayatta da olacak. Din dersini kaldırmayacağız, kaldırtmayacağız" diye not yazdırdığı; itiraz eden öğrencileri tehdit ettiği öne sürüldü. Tunceli Milli Eğitim Müdürü Haydar Yurdakul, "Tutanaklar elime ulaştıktan sonra, inceleme başlatacağız" dedi.

Tunceli'de velilerin tepkisini çeken olay geçen hafta Cumhuriyet İlköğretim Okulu'nda meydana geldi. İddiaya göre 7'inci sınıf öğrencilerini Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi dersinde yazılı sınava tabi tutan asker öğretmen Y.Ö., sınav soruları dışında öğrencilerin sınav kağıtlarına, "Dersimiz bu hayatta da olacak, hatta öbür hayatta da olacak. Din dersini kaldırmayacağız, kaldırtmayacağız" notunun yazılmasını istedi. Sınav kağıtlarının başına tahtaya yazdığı cümlenin, ardından da soruların yazılmasını isteyen Y.Ö.'ye bazı öğrenciler tepki gösterdi.

Y.Ö.'nün yazılı kağıtlarına istediği cümleyi yazmayan öğrencileri de tehdit ettiği ileri sürüldü. Öğrencilerin büyük bölümünün öğretmen tarafından tahtaya yazılan cümleleri, yazılı kağıtlarına yazdıkları belirtildi.

"İNCELEME BAŞLATACAĞIM"

Velilerin şikayeti üzerine, okul yönetiminin yazılı kağıtlarını incelediği ve şikayetleri doğrulan cümlelerin yer aldığı tespit edildiği bildirildi. Tunceli Milli Eğitim Müdürü Haydar Yurdakul, tutanakların henüz eline ulaşmadığını söyledi. Yurdakul, "Olaydan haberim var. Tutanaklar elime geçer geçmez, inceleme başlatacağım. Müfettiş görevlendireceğiz" dedi.

Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi öğretmeni Y.Ö'nün daha öncede, öğrencilerinden, "Tunceli'de iki kişi ile konuşun biri Allah'a inanan, biri de inanmayan olsun. Bu iki kişinin Allah'a neden inanıp, inanmadıklarını yazarak bana getirin" konulu performans ödevi istediği ileri sürüldü.

EĞİTİM SEN: SUÇ DUYURUSUNDA BULUNACAĞIZ

Eğitim-Sen Tunceli Şube Başkanı Mehmet Ali Arslan, zorunlu den derslerinin kaldırılmasının tartışıldığı dönemde, nüfusunun tamamına yakını Alevi olan Tunceli'de Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi öğretmeninin uygulamasını 'provokasyon' olarak değerlendirdi. Arslan, öğretmen hakkında suç duyurusunda bulunacaklarını belirtti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber