Harran Üniversiteli öğrenciler açlık grevine başladı/ Video

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 25 Ocak 2011 17:02, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59

Şanlıurfa'da bir grup üniversite öğrencisi, bazı arkadaşlarının okuldan çeşitli nedenlerden dolayı uzaklaştırıldığını iddia ederek oturma eylemi yaparak ardından açlık grevi başlattı.

Harran Üniversitesi Osmanbey Kampüsü önünde toplanan aralarında Harran Öğrenci Derneği (HÖDER) üyelerinin de bulunduğu grup, burada açlık grevi için çadır kurmaya başladı. Öğrenciler daha sonra çeşitli dövizler ve pankart açan grup, Türkçe-Kürtçe sloganlar attı. Öğrenciler adına ismini vermek istemeyen bir kişi basın açıklamasını okudu. Daha sonra Barış ve Demokrasi Parti Şanlıurfa Milletvekili İbrahim Binici yaptığı açıklamada, Harran Üniversitesi'nden yaklaşık 70 öğrencinin çeşitli nedenlerden dolayı

uzaklaştırıldığını 30 öğrencinin de yurttan atıldığını iddia ederek, ''Bizde geleceğimiz olan gençlerin,demokratik eylemlerinde yanlarında olacağımızı, belirtiyor. Bugün ki başlayacak açlık grevinde de destekçileri olacağımı, bu gençlerimizin gayet demokratik olan eylem ve etkinlilerinde haklarını tabi ki savunacaklar, hükümet partisini İçişler Bakanlığını sayın rektörün baskılarına kesinlikle boyun eğmeyeceklerini biliyoruz.Onun için diyoruz ki geleceğimiz olan gençleri geleceği karartılmasın'' dedi.

Açıklamanın ardından Binici ile beraberindekiler, yetkililerle görüşmek için Harran Üniversitesi Rektörlüğü'ne gitti. Öğrenciler daha sonra, kampüsün girişinde oturma eylemi yaptı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber