YÖK Başkanı: Türk yükseköğretim tarihinde bir ilki gerçekleştirdik/ Video

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 25 Ocak 2011 17:06, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

YÖK Başkanı Prof. Dr. Yusuf Ziya Özcan, üniversitelerin öğrenci konsey başkanlarıyla yaptığı toplantıda alınan karar doğrultusunda, ilk öğrenci temsilcisi görüşmesini Tokat Gaziosmanpaşa Üniversitesi Öğrenci Konsey Başkanı ile yaptı.

''Kardeş Üniversiteler Projesi'' kapsamında, İç Anadolu ve Karadeniz Bölgeleri Üniversite Rektörleri Toplantısına katılmak üzere Tokat'a gelen YÖK Başkanı Prof. Dr. Yusuf Ziya Özcan, ilk olarak Tokat Valisi Şerif Yılmaz'ı makamında ziyaret etti.

Ziyarette konuşan Prof. Dr. Özcan, memleketinin Tokat'ın Erbaa ilçesi olduğunu belirterek, ''Ziyaretimizin sebebi önemli bir projeyi başlatmak. Bu da Kardeş Üniversite Projesi. Biliyorsunuz, ülkemizdeki üniversiteler arasında öğretim üyeleri açısından ciddi eşitsizlikler var. Biz bu eşitsizlikleri bir şekilde gidermek istiyoruz. Bunun en iyi yollarından birisinin de üniversitelerimizi birbirleriyle kardeş kılmak olduğuna karar verdik'' diye konuştu.

Vali Şerif Yılmaz da ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, üniversiteye verdikleri öneme değindi.

Prof. Dr. Özcan, Tokat Belediye Başkanı Adnan Çiçek'i de makamında ziyaret ederek bir süre görüştü. Daha sonra Gaziosmanpaşa Üniversitesi'ne geçen Prof. Dr. Özcan, üniversite yemekhanesinde tabildot alarak yemek yedi.

Üniversite Rektörü Prof. Dr. Mustafa Şahin'i makamında ziyaret eden Özcan, daha sonra Gaziosmanpaşa Üniversitesi Öğrenci Konsey Başkanı Ali Meşe, Başkan Yardımcısı Esat Al, Yönetim Kurulu Üyesi Şerife Meral ile görüşerek üniversiteyle ilgili istek ve talepleri dinledi.

Öğrencilerle basına kapalı olarak görüşen Prof. Dr. Özcan, görüşmenin yapıldığı odaya geldiği zaman basın mensuplarının masaya koydukları kayıt cihazları ve mikrofonları da almalarını isteyerek, ''Hocam böcek araması yapan arkadaşlar var mı?'' diye espri yaptı.

Öğrencilerle yaklaşık 1 saat görüşen Prof. Dr. Özcan, görüşmenin ardından basın mensuplarına yaptığı açıklamada, bugün belki de Türk yükseköğretim tarihinde ilk olan bir olayı gerçekleştirdiklerini ifade ederek, ''O olay da YÖK Başkanı ile Konsey Başkanının bir toplantı yapıp sorunları teşhis etmesi, gözden geçirmesi ve onlara çözüm yolu aramasıydı. Bu ilk defa yapılıyor. Gerçekten bu ilk olayın içinde olduğum için de son derece mutluyum'' dedi.

Öğrencilerle konuştukları 17 maddeden oluşan konular hakkında bilgi veren Prof. Dr. Özcan, ''Bugün burada konuştuğumuz hususlar belki daha önce konuşulmamış hususlar değildi. Ama bir güzelliği, bunların bazılarının bu üniversiteye özgü olmasaydı'' dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber