CHP'li vekil, arazi işleri için Danıştay üyesi ile görüşmüş

Kaynak : Bugün
Haber Giriş : 26 Ocak 2011 06:47, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Ses kaydında CHP Mersin milletvekili Avukat İsa Gök olduğu ileri sürülen kişi bir dosyadan bahsederek, ?bir seri dava var bunların incelenmesi size gelmiş? diyor. Danıştay Üyesi Levent Artuk olduğu iddia edilen kişi de önce ?dosya sizin mi? diye soruyor, ?evet? cevabını alınca da akıl veriyor.

BEN BAŞKAN BEY'E DE SÖYLERİM

?Yürütmeli, yani şimdi lehinize gözüküyor fakat temyiz dilekçesine cevap vereceksiniz ya, şey yapın yani vereceğiniz cevapta hatta fotoğraf ekleyin, fotoğraf yok galiba o alanın fotoğraflarını ekleyin, fotoğraf çok etkili oluyor. Temyiz dilekçesi size gelecek, siz cevap verirken bunları eklerseniz iyi olur. Ben başkan beye de söylerim.?

Ses kaydı, geçtiğimiz günlerde gündeme bomba gibi düşen ?onama mı, bozma mı, yaz şuraya? şeklinde ifadelerin geçtiği ses kaydını akla getirdi.


Dailymotion.com sitesinde yayımlanan kayıtta, Gök, otel ve kamping inşaatları üzerine açılan davalar ile ilgili Artuk'tan tüyolar alıyor. Ses kaydındaki görüşme şöyle:

Gök: Bir seri dava var, bunların incelenmesi size gelmiş. Mersin 2. İdare Mahkemesi'nden 8 tane dosya ama bunların sizin esası 2010, bunların inı celenmesi hangi yıl olur? Davaları ben açtırmıştım bizim Rıza, vali bey de karşı Hüseyin Bey, ya buraya olmaz ben de diyorum ne diyeyim dedi. Vali bey hatta sağolsun davaları hazırlık yapalım diye oradaki askıları falan geciktirdi biz oda olarak hazırlık yapalım diye.

Artuk: Şimdi zaten yürütmeli olunca biz bunları savunmadan sonra deyip karara bağlıyoruz

Gök: Esastan mı karara bağlıyorsunuz?

Artuk: He esastan.

Gök: He iyi o zaman uzamayacak. Artuk: Kamping falan filan bir şeyler var.

Gök: Var, bir sürü yer var otel inşaatları var orada aslında, çok önceden.

Artuk: Şimdi lehinize gözüküyor fakat, temyiz dilekçesine cevapta o alanın fotoğraflarını ekleyin, burada herhangi bir kazı çalışması yok, birdenbire niye yapıldığını da anlamış değiliz, ekte fotoğrafları sunduk deyin. Böyle rahat kalmayın tedbirinizi alın yani.

Gök: Peki oldu

Artuk: Ben başkan beye de söylerim

"Yine dosyamı inceleteceğim"

CHP'li İsa Gök, konuşmaları BUGÜN'e doğruladı. Gök şunları söyledi: "Balık çiftlikleri Bakanlar Kurulu kararıyla Muğla'dan Mersin'e taşındı. Fakat çiftlikler, Mersin'in tarihi ve turistik yerlerinin önüne getirildi. AK Partili vekiller dahil, bütün vekiller karşı çıktı. Ben de dava açtırdım. Mersin'e balık çiftliklerinin gelmesine karşıyız. Bu davalar Bakanlık temyizi ile Danıştay'a gitti. Baro Başkanı olarak Danıştay'a 'Ne zaman bakabilirsiniz bu davaya, ne zaman karar çıkabilir' diye sordum. 'Bir an önce inceleyin' dedim. Para söz konusu değil. Burada yargıyı yönlendirme yok. Ben yine arayacağım, 'Dosyamızı inceleyin' diyeceğim."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber