'İzmir'de 8 hasta ameliyat sonrası kör oldu' iddiası

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 27 Ocak 2011 11:34, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:00

İzmir Dr. Suat Seren Göğüs Hastalıkları Hastanesi'nde 10 Ocak'ta geçirdikleri katarak ameliyatı sonrası görme kaybı şikayetleri ortaya çıkan 8 hasta, 15 gündür tedavilerini çeşitli hastanelerde sürdürüyor.

Tedavilerine Dokuz Eylül Üniversitesi Tıp Fakültesinde devam eden hastalardan ikisi yaşadıklarını ve içinde bulundukları durumu, AA muhabirine anlattı.

Memleketi Sivas'tan İzmir'deki oğlunu ziyarete gelen 70 yaşındaki Mehmet Hasdemir, katarak ameliyatı sonrası görme kaybı yaşadığını belirterek, ''Ancak '8 kişinin gözlerini alan doktor hapishaneye girmiştir' diye bir haber duyarsam rahatlarım. Benim memlekette ailem televizyonları bile açmıyor. O sallana sallana geziyor, biz de burada gözümüzü ovalaya ovalaya döşekte yatıyoruz'' dedi.

Yetkililerin ilgisizliğinden yakınan Hasdemir, şunları söyledi:

''Sözüm ona İstanbul'da çukura bir at düştü, atı çıkardılar, götürüp yeşilliğe bıraktılar, biz o at kadar da mı yokuz? İnsan gelir, valimiz olsun, diğer yetkililerimiz olsun, partililer olsun. Ankara'dan gelemiyorlarsa buradan gelsinler. Adamın gözü gitmiş, kimsenin umurunda değil. Ben 8,5 sene Sivas cezaevinde yattım, kader kurbanıyım. Haklı yere haksız yattım, zindanda yattım ama gözlerim açık idi, şimdi açıktayım gözlerim zindan oldu, dünya benim olsa ben ne yapayım bundan sonra?''

Hasdemir, doktorların artık göremeyeceğini, ancak karartı şeklinde görme ihtimali olabileceğini söylediklerini aktararak, tedavisinin belki bir ay, belki bir sene süreceğini, memleketine geri dönse bir daha nasıl geleceğini kara kara düşündüğünü söyledi.

-''SUÇLULAR DIŞARIDA BİZ CEZAMIZI ÇEKİYORUZ''-

Hastalardan 71 yaşındaki Ramazan Avşar da, İzmir Dr. Suat Seren Göğüs Hastalıkları Hastanesi'nde 10 Ocak'ta ameliyat olduğunu, diğer 7 hastayla burada tanıştığını belirterek, hijyen olmayan şartlarda, küçücük bir alanda, 15 dakikalık bir sürede ameliyat edildiğini öne sürdü.

Küçük bir katarak ameliyatı için gittiği hastaneden aynı gün ayrıldığını, ancak gece şiddetli sancıların başladığını kaydeden Avşar, neden bu hale geldiklerini hala öğrenemediklerini söyledi.

Avşar, ilk gün Sağlık İl Müdürünün ziyaret ettiğini, o günden bu yana kendileriyle kimsenin ilgilenmediğini ifade ederek, şu an hiçbir şey göremediğini, gazete-kitap okuyamadığını, ışığa dahi bakamadığını aktardı.

''Oraya sağlam gitmiştik, böyle çıktık. Burada ne kadar kalacağımız da belli değil'' diyen Avşar, hastaları, doktor ve hastane seçiminde dikkatli olmaları konusunda uyardı.

Avşar, ''Suçlu insanlar dışarıda geziyor, biz burada cezamızı çekiyoruz. Bizi bu hale getiren doktor cezalandırılsın ki biz de mükafatımızı alalım'' diyerek, içinde bulunduğu çaresizliği dile getirdi.

Dr. Suat Seren Göğüs Hastalıkları Hastanesi'nde aynı zamanda başhekim yardımcısı olan Opr. Dr. Gökhan Kerci'nin 10 Ocak'ta katarak ameliyatlarını yaptığı Musa Keleş (67), Hüdaverdi Gündüz (58), İlhami Yasa (72), Mehmet Hasdemir (70), Yüksel Altınçubuk (61), Cevriye Enhoş (79) ve Ramazan Avşar (71) ile bir hastanın daha ameliyat sonrasında enfeksiyon nedeniyle görme kaybı yaşadığı iddia edilmişti.

Kerci, görevden alınırken, Sağlık Bakanlığı, ''8 hastanın kör olduğu'' iddiaları üzerine soruşturma başlatmıştı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber