Hızlandırılmış tren Burdur'dan da geçecek

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 01 Şubat 2011 13:03, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Burdur Valisi Süleyman Tapsız, hızlandırılmış trenin Burdur'dan da geçeceğini söyledi. Tapsız, Gökçebağ köyü ile Burtrak eski traktör fabrikası arazisi arasındaki bir alana Burdur istasyonu kurulacağını, proje için 2012'de ilk kazmanın vurulacağını ifade etti.

Vali Tapsız, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın 29 Ocak Cumartesi günü İçişleri Bakanı Beşir Atalay, Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu, Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, Devlet Bakanı Selma Aliye Kavaf, Sağlık Bakanı Recep Akdağ ve Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu ile birlikte Burdur'a gerçekleştirdiği ziyareti değerlendirdi. Ziyaretin Burdur için büyük kazanımlara sebep olduğunu dile getiren Vali Tapsız, hızlandırılmış tren projesinde bir sorun olmadığını kaydetti. Tapsız, "Bu konuyla ilgili projeler hazırlanıyor. Hızlandırılmış tren Burdur'dan geçiyor. Gökçebağ köyümüz ile Burtrak arazisi arasındaki bir alana Burdur istasyonu kurulacak. Hızlı tren Burdur-Antalya karayoluna paralel olarak Antalya'ya ulaşacak. Bu sene ihalesi yapılacak bu çalışmada 2012 yılında ilk kazma vurulacak." dedi.

Başbakan Erdoğan'a Burdur'un sıkıntıları aktardıklarını da dile getiren Vali Tapsız, kendilerinden birçok söz de aldıklarını belirtti. Cezaevinin Burdur'dan taşınmasıyla ilgi bir projelerini aktardıklarını kaydeden Tapsız, "Daha önce Cumhuriyet Başsavcımızın da isteği doğrultusunda Burdur'daki cezaevinin yıkılıp Çeltikçi'ye büyük bir bölge cezaevinin yapılması için milletvekillerimiz ile birlikte TOKİ Başkanı Erdoğan Bayraktar'la görüşmüştük. Bayraktar, Çeltikçi'ye cezaevi yapılıp mevcut cezaevinin bulunduğu 50 dönümlük alana büyük bir alışveriş yapılması talebimize sıcak baktığını ve Başbakan Erdoğan'ın talimat vermesi halinde bunun gerçekleşebileceğini ifade etmişti. Biz de ziyareti sırasında Sayın Başbakan'ımıza konuyu aktardık. Kendisi konuyla ilgili talimat vererek Burdur için önemli bir adımın atılmasını sağladı. Sayın Başbakan'ımız Burdur- Çavdır bölünmüş yolunun yapılması için talimat da verdi. Ayrıca ziyaret sırasında binanın yapılıp teslim edilmesi halinde Burdur'a polis meslek yüksek okulu açılması sözünü de aldık. Şimdi hayırsever işadamlarımızın böyle bir binayı yapmasını bekliyoruz. Böylece Burdur'un yıllardır beklediği polis meslek yüksek okulu da açılabilecek." diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber